Ascó acull este cap de setmana la Mostra d’Arts i Oficis i la fira Tastavin’s

La Mostra d’Arts i Oficis reunirà més d’un centenar de paradistes.
La Mostra d’Arts i Oficis reunirà més d’un centenar de paradistes. | Turisme Ascó
Redacció
30 d'abril del 2015
Actualitzat el 01 de maig a les 20:48h

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament d’Ascó ha organitzat la VIII edició de la Mostra d’Arts i Oficis i la III de la fira Tastavin’s, que ocuparan este cap de setmana els carrers del nucli antic del poble.

La Mostra d’Arts i Oficis reunirà més d’un centenar de paradistes, entre els quals hi haurà artesans i mestres artesans de fusteria, vidre bufat i talla de vidre, picapedrers, llauners, arts en cuir i fibres vegetals o terrissaires, entre d’altres arts. Segons l’Ajuntament, “la fira d’Ascó s’ha convertit amb el pas del temps en la referència dels antics oficis al sud de Catalunya, per la diversitat i qualitat dels artesans que s’hi reunixen anualment”. L’edició d’enguany comptarà amb tallers oberts al públic per tal que petits i adults puguen aprendre els fonaments de la terrissa o l’elaboració de rajoles, entre altres.

La mostra vinícola Tastavin’s arriba a la seua tercera edició i manté la seua ferma voluntat de consolidar-se com un referent del sector a les Terres de l’Ebre. Una mostra de la confiança dels productors en esta fira és la presència de 27 cellers de les denominacions d’origen que envolten el municipi (DO Montsant, D.O.Q. Priorat, DO Terra Alta i DO Tarragona), xifra que ha anat incrementant-se any rere any.

Tant la Mostra d’Arts i Oficis com la fira Tastavin’s comptaran amb la participació de la rondalla de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.