La Guàrdia Civil escorcolla l'Hospital Comarcal d'Amposta

L'operatiu també afecta l'Ajuntament de la Torre de l'Espanyol | S'investiguen delictes de falsedat documental, prevaricació, malversació de diners públics, suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capitals

L'operatiu pot traslladar-se esta tarda a l'Ajuntament d'Amposta-
L'operatiu pot traslladar-se esta tarda a l'Ajuntament d'Amposta- | Sílvia Berbís
S.C. / S.B.
28 d'abril del 2015
Actualitzat a les 21:39h

AMPLIACIÓ | Dimarts 15:15 hores : Operació prevista a l’Ajuntament d’Amposta

L’operació de la Guàrdia Civil relacionada amb el cas Innova està previst que trasllade el seu epicentre a les Terres de l’Ebre des de l’hospital comarcal d’Amposta fins a l’Ajuntament de la capital del Montsià, on s’espera una intervenció policial imminent. De moment, a primera hora de la tarda continua l’escorcoll al centre sanitari, i està previst que un cop finalitze, els agents i el personal del jutjat d’Amposta que l’estan desenvolupant, facen alguna investigació a les dependències de l’Ajuntament.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat set detencions, entre les quals hi ha Joan Benet, ex gerent de l'hospital comarcal.

AMPLIACIÓ | Dimarts 28 abril, 10:15
 
Efectius de la Guàrdia Civil, davant l'hospital comarcal d'Amposta, on duen a terme l'escorcoll. Foto: Sofia Cabanes

L’operatiu derivat del cas Innova batejat amb el nom de Curtatio-Cirugía, pel qual s’està duent a terme un escorcoll a l’Hospital Comarcal d’Amposta consta en total 25 entrades i escorcolls, per ordre del jutjat d'instrucció 3 de Reus, segons informa el TJJC.
 
Les entrades i registres s'han fet: a la unitat administrativa de l'Hospital Sant Joan de Reus, (on s'hi ha dirigit la comissió judicial formada pel jutge instructor, la secretària judicial i un interventor de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat); a totes les
seus del grup Sagessa; a l'Hospital comarcal d'Amposta; a l'Ajuntament de Reus; a l'Ajuntament de Cambrils; a l'Institut Pere Mata de Reus; a l'empresa Activa Mutuas 2008 (a la seva seu de Tarragona); a l'empresa Ambulàncies Reus així com en altres empreses privades relacionades amb el món de la sanitat a Tarragona i Reus i en els domicilis de les persones implicades. També s'ha requerit documentació en altres empreses privades i a l'Ajuntament de Torre de l'Espanyol.
 
Com a  resultat d’estos registres s'han detingut diverses persones que  passaran a disposició judicial els propers dies.
 
 Les diligències practicades avui formen part de la peça 4 del conegut com a CAS INNOVA que s'està instruint en el jutjat nº 3 de Reus i els delictes que s'estan investigant són: falsedat documental, prevaricació, malversació de diners públics, suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capitals.
 
De tota l'operació se n'està fent càrrec la Guàrdia Civil de Tarragona, sota la direcció del jutjat de Reus, que ha desplegat més de 100 efectius per a dur a terme les diligències realitzades avui.

Notícia | Dimarts 28 d'abril, 9:30 h

La Guàrdia Civil du a terme este matí un escorcoll a l'Hospital Comarcal d'Amposta en el marc del cas INNOVA que investiga una trama de finançament irregular en un conglomerat d'empreses públiques relacionades amb la gestió del sistema sanitari a la demarcació.

En concret, la ramificació del cas a les Terres de l'Ebre investiga la relació de l'empresa Ambulàncies Baix Ebre amb Sagessa, l'empresa pública que gestiona, entre d'altres, l'Hospital Comarcal d'Amposta. 

Fonts properes a la investigació apunten que l'escorcoll d'Amposta estaria relacionat amb delictes contra l'administració pública i delicte societari. De l'operació d'avui, que també s'efectua en altres punts del camp de Tarragona, se'n derivaran detencions, tot i que a hores d'ara no se'n sap el número.

El cas es troba sota secret de sumari.

Seguirà més informació.