ERC entrega els guardons de la Fraternitat Republicana

També ret homenatge als ebrencs deportats als camps d'extermini nazis

Redacció
20 d'abril del 2015
Actualitzat a les 20:43h
Els homenatjats en l'acte de dissabte.
Els homenatjats en l'acte de dissabte. | ERC

El passat dissabte la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya va commemorar a Móra la Nova el 84è aniversari de la proclamació de la República. Per la tarda va voler homenatjar a tots els ebrencs que van ser deportats als camps d’extermini nazi amb un xerrada sobre Roc Llop, miravetà que va sobreviure als camps. Josep Maria Sàez va relatar alguns dels seus contes i Antoni Borrell el va acompanyar posant música.

Després es va celebrar el sopar de la Fraternitat Republicana, on es va lliurar la menció Joan Ferré a la nova associació de gais, lesbianes, trans, bisexuals i intersexuals de les Terres de l'Ebre (LGTeBre) per part de les JERC de les Terres de l’Ebre, i també es van lliurar els guardons a la Fraternitat Republicana per part de les quatre Federacions comarcals d’Esquerra. Estos guardons tenen com a objectiu homenatjar persones o entitats que han portat una trajectòria basada en la defensa dels valors republicans.

L’homenatjada del Baix Ebre va ser Adela Aloguin, pal de paller de la secció local de Deltebre i compromesa en la defensa del territori. Pel Montsià l’homenatjada va ser Araceli Subirats, d’Ulldecona, amb vint-i-cinc anys de militància al partit és un referent de l’independentisme a les comarques ebrenques, i  destaca per la seua implicació en la defensa del català, l’educació pública i la justícia social. La Federació de la Ribera d’Ebre va homenatjar Filomena Pujol i Mariano Martin, militants del partit de Móra d’Ebre i persones molt actives en el camp social i cultural del municipi. Per últim, la Federació de la Terra Alta va homenatjar a Tomàs Bes, d’Arnes, antic combatent republicà de la batalla de l’Ebre, que després d’estar empresonat gairebé 3 anys va estar obligat anar a un batalló de treballadors en un camp de concentració a Gibraltar.