L'Ametlla de Mar presenta una app per a emergències en zones allunyades de nuclis urbans

Redacció
15 d'abril del 2015
Actualitzat a les 19:40h
Dissabte es presentarà l'app a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.
Dissabte es presentarà l'app a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar. | Ajuntament de l'Ametlla de Mar

Dissabte a les 17.00 hores a la sala d’actes de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar tindrà lloc l’acte de presentació de l’aplicació IRuralNavigator, un servei que permet reduir errors de localització i temps d’arribada dels cossos de seguretat i emergència en casos d'emergència que es puguen produir en propietats en zones rústiques allunyades dels nuclis urbans.

La Policia Local i el Servei d’Urgències Municipal de l’Ametlla de Mar han estat durant els darrers mesos col·laborant amb esta iniciativa privada amb l’objectiu de posar-ne a prova l'eficàcia sobre el terreny, segons ha informat l'Ajuntament de la Cala. Esta és una aplicació pionera, tant per a sistemes IOS com Android, que permet obtenir informació cadastral geolocalitzada de tot el terme municipal, de manera que els serveis d’emergències i seguretat poden actuar amb més eficiència i celeritat.

“Cal tindre en compte que la superfície del terme municipal de l’Ametlla de Mar és de prop de 67 km2 i hi ha molta zona rústica de difícil accés i localització. Esta aplicació permet agilitzar l’accés a esta informació i actuar amb més rapidesa. De vegades, la vida d’una persona depèn de segons” , ha remarcat Andreu Martí, alcalde de l’Ametlla de Mar.

A més, esta aplicació que començarà a utilitzar-se al 100% de manera immediata, "no li costarà ni un cèntim a  l’Ajuntament", segons destaca. I és que la utilització d’esta app des dels serveis municipals sorgix de l’acord entre el consistori i els desenvolupadors de l’aplicació per la col·laboració en la posada en funcionament del sistema.

IRuralNavigator està basada en la idea i l’experiència personal del policia local Rodrigo Teba i està desenvolupada per l’empresa Moybu, i a més d’obtenir les dades en temps real de qualsevol punt del municipi, permet la possibilitat de compartir la informació via correu electrònic de manera immediata entre els cossos d’emergències i seguretat. Per tant, s’augmenta la coordinació i es millora la capacitat de resposta a la ciutadania.

A més, l’acte de presentació comptarà amb la projecció del documental 'l’APP de Rodri', de la productora DICKROIK, on s’expliquen diverses experiències personals de gent que viu en zona rústica, i que forma part del projecte de plataforma de cinema independent Spory Hunter. També s’aprofitarà per lliurar una tableta amb l’aplicació i una llicència d’utilització als Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Policia Local i Servei d’Urgències Municipal.