Riba-roja d’Ebre instal·la desfibril·ladors al poliesportiu i a l’escola

Redacció
09 d'abril del 2015
Actualitzat a les 19:48h
Un dels dos desfibril·ladors que s'han instal·lat, este a l’Escola Sant Agustí.
Un dels dos desfibril·ladors que s'han instal·lat, este a l’Escola Sant Agustí. | Ajuntament de Riba-roja

Riba-roja d’Ebre disposa a partir d’avui de dos espais cardioprotegits: l’Escola Sant Agustí i el Poliesportiu Municipal. En estos dos punts del municipi s’ha instal·lat un aparell desfibril·lador extern semiautomàtic (DEA) per, si es donés el cas, poder atendre una aturada cardíaca. Este dispositiu genera una descàrrega elèctrica que, aplicada abans dels 10 minuts de l’aturada cardiorespiratòria, pot reactivar la funció cardíaca i salvar la vida a l’afectat.

En el cas del DEA del poliesportiu, està situat al costat del pavelló, en el passadís d’accés a la piscina municipal i a les pistes de pàdel, en una columna senyalitzada i dins una vitrina exterior. Disposa de calefacció i alarma en cas d’obertura de la vitrina, i està a disposició dels usuaris de les activitats esportives: gimnàstica de manteniment i de la gent gran, futbol sala, tennis, pàdel, natació i aquagym. Pel que fa al desfibril·lador de l’escola, també amb alarma en cas d’obertura, està instal·lat a l’interior del centre, al costat de la porta d’accés. En ambdós casos va acompanyat d’un quit de primers auxilis i són de fàcil accés per als ciutadans. Els equips estan dotats de tecnologia que permet seguir en format veu el procediment a executar en el cas que siga necessari fer-ne ús.

Esta actuació forma part del programa ‘Junts podem salvar una vida’, que compta també amb el suport de la Diputació de Tarragona, que ha finançat gairebé el 90 per cent de la inversió realitzada, en total 4.110 euros.