PxC denuncia que l’alcalde d’Amposta hauria passat a l’Ajuntament despeses per càrrecs no municipals

Redacció
10 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:12h
990_1428678743denuncia_tros
990_1428678743denuncia_tros

Nova denúncia del regidor de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament d’Amposta German Ciscar contra l’alcalde Manel Ferré. Ciscar va presentar este dimecres al jutjat de primera instància i instrucció n.1 de la capital del Montsià un escrit de denúncia en què exposa que l’alcalde, Manel Ferré, hauria carregat a les arques municipals despeses en concepte de dietes de viatge i àpats, que correspondrien a l’exercici d’altres càrrecs de Ferré “que res tenen a veure amb l’Ajuntament”. Concretament, la denúncia fa referència a despeses presentades entre l’abril del 2011 i el juliol de 2014 relacionades amb la condició de Ferré de president del Consorci de Salut de Catalunya i a altres tasques “en òrgans de la Sanitat catalana”.

Ciscar ha aportat al jutjat, ja en ple període electoral - a un mes i escaig de les eleccions municipals - algunes còpies de decrets d’alcaldia de cobraments de dietes del 2011 i 2012, -en les quals figura que l’informe d’intervenció municipal és favorable-, així com una relació manuscrita “d’acord amb la documentació consultada a l’Ajuntament d’Amposta i que no ens ha estat facilitada còpia original”, diu al jutge.

L’alcalde, Manel Ferré, que ha lamentat "l'interès electoralista" de Císcar, no s’ha esplaiat massa a entrar en el contingut de la nova denúncia, però sí que ha estat taxatiu en afirmar: “Desmentixo totalment el que afirma en l’escrit, perquè totes les dietes que he presentat estat lligades a l’Ajuntament i en cap cas es referixen a qüestions privades ni del partit”. 

L’escrit presentat al jutjat especifica que Ferré “és president del Consorci de Salut de Catalunya, càrrec de caràcter privat sense cap lligam en l’alcaldia, i que ha carregat per este concepte viatges a Barcelona i àpats seus i d’acompanyats”. Concretament en cita dos: un sopar amb la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta el dia del seu nomenament com a president, i un dinar amb l’expresident del Consorci en reunions prèvies al nomenament del Sr. Ferré com a president. “Hi ha moltes altres dietes referents a càrrecs que el Sr. Ferré ocupa en òrgans de la Sanitat Catalana que han estat carregades a les arques de l’Ajuntament”, afegix.

En el seu comunicat als mitjans de comunicació explicant la denúncia, Ciscar detalla que les dietes pel primer cas van ser de 140 euros per un viatge a Barcelona i sopar, i pel segon, de 206 euros, que inclourien un àpat amb “llamàntol, filet i Rioja Bordon". “PxC-Plataforma ampostina considera, a part d’un insult a la gent que passa penúries, que esta dieta no té cap vinculació amb l’alcaldia d’Amposta, ja que "segurament" es tracta de reunions respecte el nomenament de Manel Ferré com a president del Consorci”, afirma Ciscar. En total, l’import en concepte de dietes cobrades pujaria a 17.000 euros en els tres anys i tres mesos analitzats, segons el denunciant. “El més greu és que per ocupar estos càrrecs d’interès personal, no està a Amposta desenvolupant la seva feina i a més a més li hem de pagar el fet que marxe. Un exemple molt clar d’esta pràctica van ser els mesos de setembre, octubre i novembre de 2011, en què es van passar dietes per 33 dies a Barcelona, dels 60 dies laborables”, afirma el denunciant en la nota als mitjans.

“Des de que ens vam posar a comprovar estes dietes, l’alcalde no ha passat més dietes per la seva activitat al Consorci hospitalari i des de que ens vam posar a revisar tiquet a tiquet no ha passat cap despesa més. En els últims 9 mesos ni una sola dieta, ni un sol viatge a Barcelona pagant els ampostins, pel que entenem que ha estat conscient que estava cometent una il·legalitat”, senyala el regidor denunciant.

Cal recordar que al febrer passat, el regidor de PxC ja va presentar un altre escrit al jutjat n.3 d’Amposta per denunciar suposats tractes de favor de l’alcalde en l’acceptació d’al·legacions per la retirada de multes de trànsit. Fa dos anys en va presentar una altra en considerar que l'equip de govern de CiU afavoria l'arquitecte municipal en autoritzar-lo a modificar horaris per exercir una segona activitat i tot i això, cobrar un complement específic per sobre del 30 % permès per llei. El jutge en va dictar el sobreseïment de la causa.