Estudiants d’infermeria del campus TE de la URV coneixen tasques militars d’emergència

Els alumnes participen a la base de Bétera en una pràctica on simulen casos de catàstrofe urbana

Redacció
08 d'abril del 2015
Actualitzat el 10 d'abril a les 11:40h
Un moment de la visita dels alumnes d'infermeria a la base militar de Bétera.
Un moment de la visita dels alumnes d'infermeria a la base militar de Bétera. | URV

Un moment de la visita dels alumnes d'infermeria a la base militar de Bétera. Foto: URV


Un grup de 35 alumnes de tercer i quart del grau d’infermeria del campus Terres de l’Ebre de la URV han pogut conèixer de primera mà les tasques de salvament que, en situació d’emergència, desenvolupa l’exèrcit. Concretament, els alumnes han visitat la base militar Jaume I de Bétera, al País Valencià, i han vist com es prepara i entrena el personal del tercer batalló de la Unitat Militar d’Emergències, una unitat que actua en casos de catàstrofes naturals o urbanes, i que, entre altres situacions, ha efectuat tasques de salvament després del terratrèmol de Llorca fa uns anys, o més recentment durant les últimes inundacions del riu Ebre a l’Aragó. La visita a la base militar ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona.

“Els sanitaris que treballen en este tipus d’unitat d’emergències estan preparats per atendre ferits en condicions molt extremes i per això crec que és molt interessant per a la formació dels estudiants, perquè sàpiguen com treballen”, explica Montserrat García, professora d’Infermeria del campus Terres de l’Ebre. “Són pràctiques molt diferents de les que es poden fer habitualment”, afegix.

Concretament, els estudiants del campus Terres de l’Ebre van fer una pràctica en la qual havien d’atendre un pacient en parada cardiorespiratòria en un espai molt petit, ple de pols i de runa. També van haver de traure un ferit atrapat en un forat a una paret i un altre dins d’una mena de canonada. Tot això en condicions de molt poca llum, fum i sorolls molt forts.