Alcanar instal·la aparells desfibril·ladors en dos edificis públics

Redacció
01 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:37h
El president de l'Associació de jubilats i pensionistes de les Cases, Joan Eixarch, mostra un desfibril·lador.
El president de l'Associació de jubilats i pensionistes de les Cases, Joan Eixarch, mostra un desfibril·lador. | Ajuntament d'Alcanar

Alcanar ha instal·lat aparells desfibril·ladors al Casal de Jubilats de les Cases d’Alcanar i al pavelló poliesportiu amb l’objectiu de poder donar una resposta ràpida en cas d’urgència davant una aturada cardíaca. Els llocs han estat escollits per a instal·lar els desfibril·ladors pel fet que s’hi concentra un nombre elevats de persones pel fet que s’hi desenvolupen moltes activitats.

Es tracta d’aparells lleugers i fàcils de fer servir, per tal que persones sense formació mèdica puguen fer les maniobres de reanimació necessàries abans no arriben els equips d’emergència. Per este motiu, les persones responsables o vinculades a les instal·lacions on s’han ubicat els aparells desfibril·ladors han rebut formació per tal de conèixer el seu funcionament i de quina manera s’ha d’utilitzar.

Esta ha estat la primera fase d’implantació d’aparells DEA al municipi, ja que enguany està previst instal·lar-ne dos més, un al camp de futbol de la Fanecada, on les activitats esportives que s’hi practiquen concentren moltes persones, i un altre mòbil al vehicle de la Policia Local, perquè en cas d’urgència es puga arribar a temps per tal de salvar la vida de la persona afectada.

La regidora d’Esports, Eva Queralt, i el regidor de Salut, Joan Roig, han explicat que s’ha considerat oportuna la instal·lació de desfibril·ladors tant a Alcanar com a les Cases d’Alcanar per a establir mecanismes de seguretat per a la ciutadania que estiguen a l’abast, i esdevenir un municipi cardioprotegit. “Quan una persona pateix una aturada cardiorespiratòria, els primers minuts són essencials i una ràpida reacció pot ser fonamental per tal de salvar una vida. Per això, des de l’equip de govern creiem que el benestar dels nostres ciutadans és el més important i és pel que hem de lluitar”, han apuntat.