L’Ametlla de Mar acollirà un resort de luxe per a gent de la tercera edat

Les instal·lacions treballaran amb pràctiques d’autogestió ecològica en el consum d’aigua i energia | Es preveu la construcció de 100 apartaments i un hotel de 5 estrelles

Redacció
30 de març del 2015
Actualitzat el 31 de març a les 10:13h
Així seran els apartaments que pretén construir Vida Eco Homes.
Així seran els apartaments que pretén construir Vida Eco Homes. | Cedida

Així seran els apartaments que pretén construir Vida Eco Homes. Foto: Cedida


L'empresa Vida Eco Homes SL construirà a l’Ametlla de Mar un ressort de luxe que pretén conjugar serveis d’alt nivell amb el respecte amb l’entorn i el desenvolupament sostenible. 

La Vida Eco Village, que s'ha presentat este matí, ocuparà una extensió de 32.558 m2 i suposarà una inversió superior als 25 M€ a la urbanització Tres Cales de l’Ametlla de Mar.

S’impulsaran pràctiques d’autogestió ecològica en el consum d’aigua i energia, tant en la seua construcció -que tindrà en comptela introducció de materials ecològics-, com en el funcionament regular un cop posat en marxa, amb el mínim impacte ambiental i de contaminació.

El projecte, que ja compta amb els permisos municipals, el suport de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, contempla la construcció de 100 apartaments de construcció baixa de 1, 2 i 3 dormitoris, i un hotel de 5 estrelles amb 25 suites de luxe. Tot, pensat per a atendre les necessitats de gent de més de 50 anys, afavorint un sistema de comprensió social i serveis modèlics, amb grans espais d’enjardinament comuns, edifici mèdic, biblioteca, centre de salut i benestar, salons, capella, zona comercial i tallers.

Segons les previsions, la Vida Eco Villages, crearà entre 150 i 200 llocs de treball directes al municipi, tindrà el qualificatiu de smart destination donada la característica de green i tecnologia verda d’última generació.

Estarà situada a 20 minuts del mar i està pensat per donar sortida a una demanda cada vegada més gran de la població mundial i més concretament europea en edat de jubilar-se. Esta franja d’edat, a més d’incrementar-se paulatinament, cada cop és més habitual que optin per viure i passar llargues temporades en propietats adquirides en països càlids.

L'alcalde de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, s'ha mostrat, “molt il·lusionat en que este projecte tire endavant. Coincidix plenament amb la nostra filosofia de poble, després de apostar per un creixement sostenible i de respecte amb l’entorn”.

Charlotte Wright, presidenta de Vida Aco Homes SL, ha afegit que, “l’Ametlla de Mar i el seu entorn, les platges i la costa, són el lloc ideal per desenvolupar este projecte. Per això l’hem escollit”.

L’acte ha comptat amb la presència de la Directora General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marian Muro.

De moment, està previst que aquest 2015, es construisquen 32 d'estos apartaments, a més de l’hotel i els serveis comunitaris, mentre que els 68 apartaments restants es construirien al llarg de l’any 2016. D'estos apartaments, 87 es podran adquirir en propietat per un període de 99 anys, mentre que la resta, ho podran fer per períodes més curts de 15 anys.

El projecte, compta amb el suport d’importants companyies com Renault que serà el proveïdor de cotxes elèctrics, a més de la Universitat de Deusto, Ellite Aliance i Arquima, Arquitectura e Ingeniería de la Madera. A mes d'acceptar inversors locals que vulguen participar dintre del desenvolupament financer del projecte.