Avui comença la 24a Fira Alternativa a l’Ametlla de Mar, amb noranta parades

Redacció
26 de març del 2015
Actualitzat el 27 de març a les 17:04h
La Fira Alternativa reunix este cap de setmana 90 paradistes a l'Ametlla de Mar.
La Fira Alternativa reunix este cap de setmana 90 paradistes a l'Ametlla de Mar. | Ajuntament de l'Ametlla de Mar

La fira d’artesania per excel·lència a les Terres de l’Ebre arriba a la 24a edició amb un dia més. Així des d’este divendres fins diumenge, a la plaça Nova de l’Ametlla de Mar es podran conèixer i comprar productes com la Vermelada, licors artesans; també altres de caire més tradicional com els tes artesanals i encens. D'altra banda, l’artesania de roba i bijuteria seguix sent un reclam. No hi faltaran embotits, formatges, pa i pastes ni tampoc els ungüents més naturals per a cuidar la pell.

Entre els 90 paradistes, un any més en trobarem un 30% format per artesans i entitats del municipi. “Enguany tenim un dia més de fira perquè era una demanda dels paradistes que el divendres ja es troben al municipi i a la tarda ja podran començar a muntar les parades”, explica Eva del Amo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Els encarregats d’aixecar el teló  de la fira divendres, a les sis de la tarda, seran el grup Dixie, de l’Escola de Municipal de Música, i la Banda de Cornetes i Tambors. Dissabte al migdia a plaça Joan Miró, petits i grans no poden perdre’s l'espectacle  del Capitán Galáktico. I a les sis de la tarda, a la mateixa plaça, hi haurà l’actuació del grup de rock local Five in a Row. Diumenge al matí, de deu a dotze, a la plaça Joan Miró, els Xics Caleros oferiran un taller i assaig obert. I a la tarda, ressonarà la població amb la batucada Kalakatà.

A més, durant estos dies es podrà fer passeig amb ruquets i jugar a les atraccions artesanes d’estètica marinera. Enguany també, com ja és tradicional, coincidirà amb la fira la Trobada de Col·leccionistes de Xapes del Cava. A més a més, en el marc de la fira, diumenge al vespre se sortejarà la Panera Alternativa i també un sopar per a dos persones. Hi participaran tots aquells que omplen les butlletes que obtindran per cada compra realitzada a la fira.

L’organització de la fira també fa una crida a promocionar a través de les xarxes socials, i, especialment a Instagram, a través de #AmetllaMarAlternativa #Ametllademarlikesyou.

Fira del Comerç Local
Paral·lelament, al carrer Andreu Llambrich tindrà lloc la 2a edició de la Fira del Comerç Local, on una representació del teixit comercial de la localitat n'exposarà els productesmi oferirà interessants oportunitats de venda. Hi participaran una quinzena d’establiments.