El Consell Comarcal del Baix Ebre i Repsol renoven el conveni de prestació del Servei de Transport Adaptat

Redacció
24 de març del 2015
Actualitzat a les 10:16h
Imatge de la renovació del conveni. El Servei de Transport Adaptat té 111 usuaris diaris.
Imatge de la renovació del conveni. El Servei de Transport Adaptat té 111 usuaris diaris. | Cedida

Imatge de la renovació del conveni. El Servei de Transport Adaptat té 111 usuaris diaris. Foto: Cedida



El Consell Comarcal del Baix Ebre i REPSOL han renovat l'acord de col·laboració en la prestació del Servei de Transport Adaptat.

La materialització d'este acord, amb el qual REPSOL aporta 25.000€, "és un pilar per a poder mantenir les bonificacions socials per col·lectius específics i/o capacitat econòmica del Servei de Transport Adaptat. Un servei que beneficia diàriament a 111 persones", destaca l'ens en nota de premsa.

En este sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha explicat que “la renovació del conveni consolida, un any més, que els usuaris disposen d’una atenció personalitzada, d’un millor servei i d’unes tarifes, regides per criteris progressius, que es poden bonificar en funció de la capacitat econòmica de les persones”. De fet, algunes bonificacions, depenent de les característiques personals i econòmiques dels usuaris, arriben fins al 100%.

Per la seua banda, el Director de la Unitat de REPSOL, Alberto del Corral Campo, ha donat suport a la tasca i a l’aposta que realitza el Consell Comarcal del Baix Ebre en l’àmbit de les polítiques socials. Alberto del Corral ha destacat que “una de les línies de treball de REPSOL és impulsar iniciatives que suposen un valor afegit per a la societat, que ajuden als més necessitats i, al mateix temps, que impulsen l’educació, la integració, la sostenibilitat i el benestar”.

Actualment 111 usuaris utilitzen diàriament el Servei de Transport Adaptat mitjançant les quatre rutes existents al Baix Ebre. En total, l’any 2014, els vehicles del transport han realitzat més de 180.000km recorrent tota la comarca.

Arran de la reestructuració del servei duta a terme l’any 2012, any el en qual es van adquirir dos vehicles a cost cero, s’ha eliminat el dèficit del servei convertint-se en una prestació totalment sostenible, segons es subratlla des del Consell. A més, si abans la quota màxima de pagament ascendia, en alguns casos, fins a uns 200€ mensuals, ara aquesta quota s’ha disminuït dràsticament en un interval que, només en casos molt puntuals, arriba al voltant dels 100€, tot i que de forma ordinària es situa als 25€, amb casuístiques i situacions diferenciades.

Alhora, els conductors van a buscar els usuaris al seu domicili i es realitzen enquestes de satisfacció a les persones que diàriament fan ús d’aquest servei. A més, l’ens comarcal comprarà en breu un nou vehicle per tal d’augmentar la flota en 6 vehicles i cobrir, en major forma, la demanda.

Cal recordar que el Servei de Transport Adaptat compta també amb una dotació econòmica considerable del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.