Mas inaugura el Centre de promoció turística i gastronòmica d'Amposta

L’Espai Ebre Km0 integra l'oficina de turisme, un centre d'interpretació de l'arròs i una cuina per fer demostracions, a l'antic escorxadot | El president també ha visitat les obres de la residència d'avis

S.B.
21 de març del 2015
Actualitzat el 23 de març a les 12:39h
Un moment de la visita del president Mas al nou centre, ubicat a l'antic escorxador.
Un moment de la visita del president Mas al nou centre, ubicat a l'antic escorxador. | Generalitat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet este matí una estada a Amposta per inaugurar el nou Centre de Promoció turística i gastronòmica Espai Ebre Km 0, on s’ubica l’oficina de turisme, i fer una visita d’obres a la futura Residència d’avis d’Amposta, que serà inaugurada a finals de mes i doblarà el nombre de places residencials al municipi (de 80 a 160) i el nombre de places de centre de dia (de 20 a 50). Durant el seu Parlament, Mas s’ha referit al procés sobiranista, en advertir que “ens juguem el tot o el res del procés en la creació de les eines que el país necessita".

L’Espai Ebre Km0 està ubicat a l’antic escorxador municipal i vol esdevenir un lloc de referència per a la promoció turística, agroalimentària i gastronòmica del territori. Per això ubica en un mateix espai l’oficina de turisme, un centre d’interpretació del cultiu de l’arròs, una sala de conferències i una cuina per fer demostracions gastronòmiques. Promogut per l’Ajuntament d’Amposta i el Museu de les Terres de l’Ebre, amb la col·laboració del departament d’Agricultura, ha  precisat d’una inversió de gairebé 400.000 euros, dels quals 75.000 han anat a càrrec del programa Leader i la resta “aportats amb fons propis de l’Ajuntament”, segons ha remarcat l’alcalde, Manel Ferré.

El president, acompanyat de l’alcalde  i del director del Museu Terres de l’Ebre, Àlex Farnós, ha visitat els diferents espais de  les noves instal·lacions i ha participat en el show coocking ofert per l’Associació de restauradors d’Amposta. El nou equipament proposa al visitant una àmplia oferta d’activitats i dóna una visió sobre els espais naturals, les formes de vida, el patrimoni cultural i els productes agrícoles i la gastronomia ampostina i també deltaica. “L’hemidelta dret és el gran desconegut”, ha comentat l’alcalde, confiat que este centre ajude a trencar este desconeixement. Aprofitant la visita, Mas ha volgut destacar els valors agronòmics de la zona: “En aquestes terres s’obté el 95% de tot l’arròs que es fa al país, el 20% de l’horta, el 25% de la pesca i el 40% de tota la producció d’oli”, ha recordat, tot apuntant la “importància estratègica” que en este sentit tenen per al país.
 

La residència d'avis, ara en obres, s'ha d'inaugurar a finals de mes. Foto: Generalitat

Abans d’inaugurar l’Espai Ebre km 0, el president Mas ha visitat la futura nova Residència d’avis d’Amposta, un equipament que permetrà doblar l’oferta de places a la població i que ha costat gairebé 11 milions d’euros finançats per l’entitat municipal Fundació Serveis Socials del Montsià (FUSSMONT). El president s’ha compromès, tal com li ha demanat públicament l’alcalde, a que el centre tindrà places concertades “progressivament, i amb un gran esforç”, ha apuntat, perquè “estem gestionant els serveis públics amb un 20% menys de recursos que fa cinc anys i un dèficit fiscal de 15.000 milions i això cal que tothom ho sàpiga”. Per al cap del Govern, “Catalunya és capaç de produir riquesa per ella mateixa per pagar-se l’estat de benestar actual i la modernització de la nostra economia i molt més”, sinó fos per aquest dèficit fiscal; per això, ha volgut remarcar que “els desequilibris que hi ha en la relació entre Catalunya i Espanya ens estan perjudicant d’una manera evident i les xifres canten”.

Durant el seu parlament, ha destacat la necessitat de “centrar-nos en els tres objectius fonamentals on es juguem el tot i el res del procés: tenir una democràcia de qualitat, que no la tenim prou; un sistema de justícia i equitat social de primer nivell europeu, que podríem tenir i no el tenim prou, i aprofitar a fons les oportunitats econòmiques per generar feina i feina de qualitat”, ha dit, tot afegint que “el país està centrat en assolir aquest repte i necessitem que surti bé”.