Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta donen el tret de sortida a la temporada en una diada a Barcelona

Redacció
19 de març del 2015
Actualitzat el 20 de març a les 8:31h
Els tres primers castells de la temporada dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.
Els tres primers castells de la temporada dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. | (via @BlauDelta)

El local social dels Castellers de la Sagrada Família ha estat, este passat cap de setmana, l’escenari de la 2a Diada Castellera del Safareig, que organitza la colla dels Castellers de la Sagrada Família, a la qual s’hi donat cita la colla amfitriona, els Castellers d’Esparreguera i els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.

Els blaudelta han donat així el tret de sortida a la temporada. En primera ronda, van presentar un solvent 3 de 6 amb agulla. Este castell va ser el que més vegades van portar a plaça l’any passat i representa fins a dia d’avui “una aposta segura ja consolidada”, segons la colla. En segona ronda, van apostar pel 4 de 6 i, en la tercera ronda, van descarregar un 3 de 6 molt ferm i estable. Per a acabar d’arrodonir la diada, els blaudelta van donar la benvinguda a la diada amb dos pilars de 4 simultanis i van concloure-la amb un pilar de 4 aixecat per baix. Segons Agustí Grau, el cap de colla dels Xiqüelos i Xiqüeles, amb estos tres castells i pilars descarregats, la colla castellera se’n va anar de Barcelona “amb la satisfacció d’haver estrenat castellers en posicions de troncs i pinya i havent assentat les bases per a ampliar les mires de cara a altres construccions i objectius”.

D’altra banda, els Castellers de la Sagrada Família també van signar una bona actuació en descarregar un 4 de 7 amb agulla, en primera ronda; un 5 de 7, en segona ronda; un 4 de 7, en tercera, i un pilar de 5, de comiat.

Finalment, els Castellers d’Esparreguera tampoc es van quedar enrere i, en primera ronda, van descarregar un 4 de 7; en segona, van fer un intent desmuntat de 5 de 7, que van repetir i descarregar amb èxit en la mateixa ronda, un 4 de 7 amb agulla, i dos pilars de 4, de comiat.