Reconeixement a l’Hospital Verge de la Cinta pels parts a l’aigua

Redacció
17 de març del 2015
Actualitzat a les 19:39h
Blanca Cuevas i Núria Colomé van recollir el diploma acreditatiu.
Blanca Cuevas i Núria Colomé van recollir el diploma acreditatiu. | departament de Salut

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) va ser reconegut ahir a Madrid, durant la ‘I Jornada de Buenas Prácticas del Sistema Nacional de Salud’ organitzada pel Ministeri de Sanitat, per haver desenvolupat per desenvolupar la implantació, els últim anys, el part a l’aigua i per haver millorat l’atenció al naixement. La directora d’Infermeria de l’hospital tortosí, Blanca Cuevas, i la coordinadora d’infermeria de l’àrea obstètrica, Núria Colomé, van rebre el diploma acreditatiu.

La implantació del part a l’aigua ha estat progressiva, des de l’any 2007, amb els objectius d’oferir una alternativa diferent en l’atenció al part, satisfer la demanda de les dones que desitgen un part a l’aigua, i comparar les diferències entre els tipus de part i els traumatismes perineals entre les dones que fan servir hidroteràpia i les que no la utilitzen.

L’avaluació dels parts a l’HTVC durant els darrers anys mostra que s’ha produït un augment dels parts naturals (37% al 2010 i 57% al 2013), tot i que dins d’este grup han disminuït lleugerament els parts a l’aigua (16% al 2010 i 13% al 2013), probablement pels criteris d’inclusió i exclusió dels protocols del part a l’aigua i per la disminució del número de dones provinents d’altres països, segons el departament de Salut. Amb tot, la xifra de parts a l’aigua es manté en uns 40 anuals. A més, els resultats derivats de l’avaluació mostren que amb els parts a l’aigua augmenta el percentatge de mantenir íntegre el perineu de la dona després del part, i disminuix el percentatge de patir un esquinçament.