Les penyes taurines plantegen manifestar-se per la festa, la cultura i totes les modalitats de bous

990_1426016595bous
990_1426016595bous
Redacció
11 de març del 2015
Actualitzat a les 10:19h
L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre ha fet públic un manifest, a través del seu mur de facebook, en e que puntualitza que si finalment convoquen una manifestació a Amposta, serà en defensa del “respecte i llibertat a la festa, cultura i tradició dels bous” en general, i no només en suport a les temptes amb públic.

L’Agrupació afirma que “a diferència del que s'ha volgut fer creure, no vol fer política de la festa dels bous”. Per això, apunta que només es durà a terme la manifestació “si després de totes les reunions itinerants" tenen "el ferm compromís de tots els agents implicats amb la festa de que sortirem amb massa al carrer”. A més, remarca que esta manifestació, prevista en principi per a l’abril, “servirà per a reclamar solucions als diferents aspectes que estan actualment afectant a la festa dels bous a tota Catalunya. Totes les expressions i modalitats”.

És a dir, pel que fa a les temptes, es reclamarà “llibertat de portar a terme les activitats pròpies de les ramaderies, com sempre han vingut desenvolupant-se, i que estes puguen ser amb presència de públic”. Igualment es demanarà buscar solucions a la problemàtica actual dels bous a la mar. Així mateix volen una reducció de les taxes a pagar en concepte de veterinaris, per tal que s’adequen “a la situació actual dels nostres pobles”. També es plantejarà la resposta  de la Conselleria de Cultura a la declaració de la festa dels bous com a Element Festiu i Patrimonial d'Interés Nacional. Finalment, es defensarà un sí rotund a les dos modalitats tradicionals de bou capllaçat i embolat, i a la tauromàquia en general “i a tot el que esta festa aporta econòmicament als nostres pobles i ciutats", conclou l’agrupació.