Salut neteja els pins amb processionària del dispensari mèdic de Les Cases d’Alcanar

Redacció
10 de març del 2015
Actualitzat a les 19:02h
Imatge d'una bossa de processionària a primer pla.
Imatge d'una bossa de processionària a primer pla. | A.T.

Imatge d'una bossa de processionària a primer pla. Foto: A.T.


Operaris contractats pel departament de Salut han emprès avui finalment la neteja dels pins afectats per la plaga de la processionària que han obligat a tancar temporalment el dispensari mèdic de Les Cases d’Alcanar degut a les molèsties ocasionades als treballadors. Després de les declaracions del Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, en les que manifestava que les actuacions que s’havien de dur a terme eren competència municipal, l’Ajuntament d’Alcanar ha mostrat la seua satisfacció perquè “finalment Salut ha rectificat la seua posició i avui ha iniciat els tractaments”, apunta en una nota.

De fet, com ha recordat l’Ajuntament, el setembre de l’any passat es va posar en contacte amb els serveis territorials de Salut a les Terres de l’Ebre per tal de demanar que s’efectuessen les actuacions oportunes als pins a l‘entorn del dispensari, que són de la seua competència per estar en els terrenys  del centre mèdic. Arran de la carta, el Departament de Salut va respondre que s’havien donat les indicacions oportunes per a resoldre el problema, per bé que l’Ajuntament sosté que no s’havia produït fins ara una actuació de neteja dels pins, per la qual cosa s’ha desencadenat el problema que ha obligat a tancar el servei.

D’altra banda, l’Ajuntament també aprofitarà per tractar els pins de propietat municipal que es troben al pati de l’Escola Marjal, que malgrat altres tractaments anteriors estan atacats per la mateixa plaga i també ocasionen molèsties, que afecten principalment a l’alumnat de l’escola. I és que al morir, les erugues cauen al terra i els seus pèls urticants s’escampen. La regidora Carme Navarro ha explicat que cada dia es fa la neteja del pati per apaivagar les molèsties. El Consistori estudiarà mesures en endavant per evitar que els problema es repetisca.