El Tortosa English Festival arriba a la tercera edició, del 20 al 22 de març

Redacció
09 de març del 2015
Actualitzat a les 20:33h
Paul O'Riordain i Emili Lehman han presentat avui el programa d'actes del festival.
Paul O'Riordain i Emili Lehman han presentat avui el programa d'actes del festival. | Ajuntament de Tortosa
Tortosa acollirà la tercera edició del Tortosa English Festival amb un programa ple de novetats. El Festival ha experimentat des de la seua creació un important creixement quant a actes i participants fins a consolidar-se en el calendari anual d'actes de la ciutat. Paul O'Riordain, president del Tortosa English Festival Association i el regidor de promoció econòmica Emili Lehmann, han explicat avui els detalls d'esta edició que se celebrarà a Tortosa del 20 al 22 de març.

El programa d'enguany compta amb l'habitual inauguració, que enguany realitzarà el tortosí Iban Rabasa, director general de relacions exteriors de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment, tindrà lloc l'Inter School Debate a la Universitat Rovira i Virgili amb la participació de centenars d'alumnes de col·legis i instituts de les Terres de l'Ebre. Per la nit, el Restaurant del Parc acollirà dos de les novetats d'esta edició, la màgia del mag Ignasi i un concert de música en anglès protagonitzat per joves artistes locals, a més del tradicional karaoke.

Dissabte, la biblioteca Marcel.lí Domingo rebrà els participants del concurs de vídeo, que enguany canvia d'ubicació, així com dels contes pels més petits i el club de lectura en anglès per a adults. Aquell mateix matí tindran lloc dos noves activitats en el marc de la col·laboració amb el Mercat Municipal. En primer lloc, més de 25 paradistes del mercat adaptaran els preus i els noms del productes a la llengua anglesa i la incorporaran en la venda de productes a la seua clientela. Al mateix temps, a la plaça del mercat, hi haurà una demostració i entrenament de bàsquet en anglès protagonitzat pels jugadors americans del CB Cantaires. Una altra novetat esportiva serà la de poder viure el torneig de les sis nacions envoltat de fanàtics del Rugby al Manolitos Bar. El dissabte acabarà amb el tradicional 'Bar Quiz Night' al Parador i la festa posterior al Carrer de la Habana.

Finalment, diumenge tindrà lloc la missa en anglès a la Catedral amb el cor Decibels i durant tot el matí el Teatre Auditori Felip Pedrell acollirà l'esmorzar irlandès així com el Car Boot Sale (una de les sensacions de l'any passat), les marionetes, la gimcana, el lliurament de premis i final de festa.

Els premis també han donat un salt qualitatiu ja que els guanyadors de cada activitat rebran importants premis relacionats amb l'anglès com viatges a Londres, cursos a l'estranger, etc. Lehmann i O'Riordain han volgut destacar en una nota de premsa el treball i l'implicació dels voluntaris i dels col·laboradors i sponsors en l'organització d'esta edició, a la vegada que han animat a tota la població a participar activament de totes les activitats. L'any passat el Festival va aglutinar més de 1500 participants.