La Ràpita tanca el pressupost de 2014 amb un romanent de 8 MEUR

En concepte d'IBI, l'Ajuntament ha deixat d'ingressar més d'1 MEUR

Redacció
06 de març del 2015
Actualitzat a les 10:50h
L’ajuntament de la Ràpita ha liquidat el pressupost de 2014 amb un romanent líquid de tresoreria de 8.165.535 euros i un resultat pressupostari ajustat de 2.663.302 euros (la diferència entre ingressos i despeses), segons ha informat el consistori en una nota de premsa.

Segons l’alcalde de la població, Joan Martin Masdeu, este resultat està motivat per l’esforç de contenció de la despesa i l’eficiència en la gestió dels ingressos: “hem gastat menys del que hem ingressat”, afirmava Masdeu. Estes mesures, segons l’alcalde, han permès incrementar els recursos econòmics malgrat la disminució de la pressió fiscal sobre el ciutadà. Masdeu ha reiterat la màxima que ha aplicat durant el seu  mandat: “disposar d’un bon coixí per assumir el nostre compromís que els ciutadans paguen els menys impostos que sigue possible”. En este sentit, l’alcalde de CiU ha assegurat que, en concepte d’IBI, el consistori ha deixat d’ingressar més d’un milió d’euros.

Pel que a les dades consolidades, el 2014 s’ha tancat amb un ràtio d’endeutament del 37,17%, per sota del 110% que marca la llei, i el període mitjà de pagament a proveïdors se situa en els 26 dies, segons el balanç del darrer trimestre.  

Dels més de 8 milions d’euros de romanent, l’ajuntament només en podrà disposar d’una part per a despesa general. La Llei Orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera només permet destinar el romanent a “inversions financerament sostenibles”  a aquells ajuntaments que no sobrepassen els límits de deute autoritzats. Així, el consistori haurà de revisar l’article 12, que regula la Regla de la Despesa, i l’article 30, el Límit de la despesa no financera, per definir el romanent del qual disposa finalment per a fer inversions.