Tivissa ultima els preparatius per a la Festa de la Clotxa d'este cap de setmana

Preveu repartir unes 2.000 clotxes | La xef catalana Carme Ruscalleda oferirà el pregó, diumenge

Redacció
20 de març del 2015
Actualitzat a les 16:07h
L'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, en la roda de premsa de presentació de la Festa de la Clotxa.
L'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, en la roda de premsa de presentació de la Festa de la Clotxa. | consell comarcal Ribera d'Ebre

Tivissa enllestix els preparatius per viure este cap de setmana un dels esdeveniments gastronòmics més populars dels que oferix la comarca. La Festa de la Clotxa, que enguany comptarà amb la xef catalana Carme Ruscalleda com a pregonera, viurà a partir de demà dissabte a la tarda i durant la jornada del diumenge al matí la seua dotzena edició, convertida ja en un actiu turístic i cultural. L’organització té el repte d’arribar a les 2.000 clotxes repartides, i a hores d’ara ja són 600 els tiquets venuts, quan en anteriors edicions la xifra de tiquets adquirits anticipadament no arribava a la meitat. A més, s’ha previst una ubicació a cel tapat per al cas que la meteorologia no acompanye. També este cap de setmana serà l’últim per gaudir de les jornades gastronòmiques de la clotxa que es desenvolpen als restaurants adherits.

La Clotxa és un plat tradicional que té, originàriament, preparaven els pagesos quan anaven a treballar al camp. Un bon pa, l’arengada, el tomàquet, l’all i la ceba, ben rostits en unes bones brases, i amb un bon raig d’oli, i n’hi ha prou per obtindre un àpat de sabor intens i suculent.

Dissabte començarà la festa a les 17 hores amb l’espectacle familiar ‘Això no és màgia’. A les 19 hores el cantant de Camarles Joan Rovira presentarà el seu nou disc ‘Peix sense espina’, i a les 22.30 serà el torn de ‘Lo gitano blanc’, que amb el tema ‘La rumba ebrenca’ ha estat recentment guardonat amb el premi Enderrock a la millor cançó de folk per votació popular. Clourà la jornada Pau Brull, un dels dj referents al país, procedent de Ginestar.
Inicialment, i en funció del temps, totes estes activitats programades tindran lloc a l’entorn del camp de futbol de Tivissa. Ara bé, en cas de pluja, les activitats del dissabte es traslladaran al Casal Cultural.

Per diumenge s’espera que la meteorologia millore i que es puga mantindre la ubicació prevista inicialment. La jornada de diumenge començarà a les 10 hores, amb una cercavila i vall de vermut a càrrec de la Banda de Música de Benifallet. A les 11 tindrà lloc el pregó, per Carme Ruscalleda, la xef femenina amb més estrelles Michelin del món. El repartiment de les clotxes començarà mitja hora més tard, i finalment, el cantant, músic, compositor i productor de Miravet Eric Vinaixa oferirà el concert de fi de festa.

Recta final de les jornades gastronòmiques
Pel que fa les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa a la Ribera d’Ebre, són catorze els restaurants de set municipis els que hi participen: Magda, d’Ascó; El Casal i Yurate, de Benissanet; Casa Castro, de Flix; Pas de l’Ase, de Garcia; Molí de Xim, de Miravet; Pizzeria Carusso’s, La Creu, Le Loup i Piscolabis, de Móra d’Ebre; Ferran, Heavens’s Door, i Can Secundino, de Móra la Nova; i Missamaroi, de Tivissa.