La primera Ultra Trail Estels del Sud recorrerà 107 km entre 5 municipis del Port

Redacció
03 de març del 2015
Actualitzat a les 17:07h
Ahir, a la delegació del Govern, es va presentar esta competició.
Ahir, a la delegació del Govern, es va presentar esta competició. | Govern de la Generalitat

Els dies 2 i 3 de maig se celebrarà al massís del Port la primera Ultra Trail Estels del Sud, organitzada pel Trail Roquetes Associació Esportiva i Cultura i l’empresa de promocions esportives Kebo Events amb la col·laboració d’entitats i institucions públiques del territori. Esta prova recorrerà 107 quilòmetres amb un desnivell positiu de 4.636 metres. La sortida i arribada se situa al Mont Caro a Tortosa i passarà pels municipis de Paüls, Arnes, Beseit i fins al refugi de Font Ferrera a La Sénia.

Al mateix temps, se celebrarà una prova mitjana o ‘half’ que recorrerà 67km entre Mont Caro i Beseit amb un desnivell positiu de 2706m. I, també per al dissabte 2 de maig s’ha programat una marxa solidària que recorrerà 7’5km amb un desnivell de 430 metres positius fins al cim del Mont Caro. A més a més, l’organització ha volgut complementar esta competició amb tot un seguit d’activitats a la Plaça de l’Esquirol de Caro per animar els participats i acompanyants.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, acompanyat del vicepresident de la Diputació, Pere Panisello, i el president del Trail Roquetes Associació Esportiva i Cultural, Albert Segura, van presentar ahir esta prova,  que neix amb l’objectiu d’unir en un mateix escenari la pràctica de l’activitat esportiva d’alt nivell i l’amateur, juntament amb la promoció del territori i els seus valors naturals. En este sentit, Segura ha destacat que “volem mostrar una ruta cultural ja establerta, que és el camí que dóna la volta al Parc Natural dels Ports. És una prova des del territori i per al territori que vol ser una prova neta, familiar i respectuosa amb el medi”.

De fet, Estels del Sud és una ruta consolidada que oferix la possibilitat de fer travessa per etapes pel Massís dels Ports i, a més, dóna nom a la marca creada pels cinc refugis existents i que són punts de referència de la ruta: ‘Nou Refugi Caro’ a Caro, ‘Ca les Barberes’ a Paüls, ‘Lo Corral d’Arnes’ a Arnes, ; ‘La Fàbrica de Solfa’ a Beseït i el Refugi de Font Ferrera’.

El delegat del Govern ha destacat “l’espectacularitat del territori que recorre la prova i que donarà a conèixer a molta gent un espai natural increïble, a més l’organització d’esteimportant esdeveniment dixarà petjada també al nostre territori”. També el vicepresident de la Diputació valora molt positivament “la vessant turística que tenen estes curses de muntanya que ja s’organitzen habitualment a les nostres terres i que amb esta Ultra Trail es veurà reforçada amb la participació de corredors no només del nostre país, sinó també dels territoris de l’Aragó i País Valencià, on conflueix la prova”.