La Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa reclama l'AP-7 sense peatge davant la sinistralitat de l'N-340

Redacció
02 de març del 2015
Actualitzat a les 18:50h
N-340 pel seu pas pel Perelló.
N-340 pel seu pas pel Perelló. | Google Street View.

La Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa ha reclamat avui en un comunicat la unitat política i social de les comarques del Baix Ebre i Montsià, per exigir “no pagar peatge a la AP-7, fins que estiga feta la A-7”. L’entitat ha volgut expressar d’estar manera el seu posicionament després que cinc persones hagen perdut la vida a la carretera N-340, al seu pas per les Terres de l’Ebre, en el que portem d’any.

La Federació recorda que el tram de l’N-340 entre l’Hospitalet de l’Infant i Alcanar és un dels que té un índex de sinistralitat més elevat de tot l’estat, i suporta un elevat volum de trànsit, sobre tot de camions, sense cap alternativa gratuïta en autovia. L’autopista de peatge AP-7 és la única alternativa per tot el volum de vehicles que passen diàriament per les comarques del Baix Ebre i Montsià, però el trajecte de Tortosa a Barcelona té un cost d’uns 15€.

D’altra banda, l’A-7 seguix encallada. L’any 2006, hi va haver-hi un acord polític i social, en quan al traçat de l’autovia A-7, amb un nou pont sobre el riu Ebre, però “fins ara no hi hagut cap projecte executiu de la A-7, al seu pas per les comarques del Baix Ebre i Montsià,  ni dotació econòmica als pressupostos de l’Estat. Segons els polítics ebrencs la culpa és del govern espanyol per haver canviat el traçat de la A-7, al seu pas per Campredó”.

Davant esta situació, i “davant la passivitat de les nostres institucions i dels nostres representants polítics, tant a Madrid com a Barcelona, la FAVT, exigeix la gratuïtat de la AP-7, entre l’Hospitalet de l’Infant i Alcanar, fins que no es faci la A-7. Una qüestió moltes vegades promesa i mai complerta”, sosté l’entitat.