Alcanar ret homenatge a la Plataforma del Sénia i li dedica una plaça

Un moment de la inauguració de la plaça, que ha tingut lloc este diumenge.
Un moment de la inauguració de la plaça, que ha tingut lloc este diumenge.
Redacció
01 de març del 2015
Actualitzat el 02 de març a les 8:23h

Una lluita de set anys que ha aglutinat el descontentament social cap al projecte Castor. Una pugna insistent plena d’arguments que ha acompanyat el desenvolupament del magatzem de gas des de l’inici i que ha hagut de viure diferents fases fins arribar a l’actual, amb el projecte “hibernat” i analitzat per la Justícia. En homenatge a esta tasca duta a terme per la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, l’Ajuntament d’Alcanar, atenent a la demanda ciutadana, li ha dedicat una plaça del municipi i avui s’ha dut a terme l’acte d’inauguració.

Es tracta de la plaça situada al davant del centre cívic, que no tenia nom i ara passa a dir-se plaça de la Plataforma del Sénia. Una gran pedra, on s’ha inscrit el lema de la lluita No ho volem, recorda el rebuig social al projecte com a símbol de resistència. 

Durant el parlament, l’alcalde, Alfons Montserrat, ha destacat que el centre cívic que s’ubica a la plaça ha sigut també el centre neuràlgic del moviment social, on s’hi ha celebrat les diverses assemblees que han marcat la pauta a seguir. Els portaveus de la Plataforma han agraït el reconeixement i l’han fet extensiu a totes les persones que participen en la lluita contra el projecte.

D’altra banda, coincidint amb la data d’aniversari de la donació del document de fundació del municipi, dissabte es va inaugurar la replaceta de la Carta de Poblament d’Alcanar. La inauguració d’este espai, situat al nucli antic del municipi, a la confluència dels carrers Bonmatí i Camp, tanca els actes organitzats per a commemorar el 775 aniversari de la Carta de Poblament d’Alcanar, celebrat el 2014 passat .