La 20a Festa de la Carxofa d'Amposta atrau milers de visitants

El braç de gitano del restaurant Entre Pa i Pa ha estat premiat com el millor tast

Durant la festa s'han repartit més de 14.000 racions de carxofa cuinada de formes molt diferents.
Durant la festa s'han repartit més de 14.000 racions de carxofa cuinada de formes molt diferents. | Eli Mora
Eli Mora
28 de febrer del 2015
Actualitzat el 02 de març a les 12:42h

Durant la festa s'han repartit més de 14.000 racions de carxofa cuinada de formes molt diferents. Foto: Eli Mora


El pavelló firal d’Amposta ha estat l'escenari este dissabte migdia de la vintena edició de la Festa de la Carxofa. Una de les diades gastronòmiques per excel·lència del territori que dóna el tret de sortida a les Jornades Gastrònomiques de la Carxofa.  Fins al 28 de març, 10 restaurants de la població oferiran menús especials, amb esta verdura com a protagonista. 
 
La festa ha estat, un any més, un èxit de convocatòria. El pavelló firal era ple de gom a gom  i s’ha pogut gaudir d’un ambient festiu i molt familiar durant tota la jornada. A l’exterior del pavelló s’han concentrat des de bon matí un nombre considerable d’autocars, que feien preveure una gran afluència. L’organització havia previst servir unes 14.000 racions. Durant la  jornada els assistents han pogut degustar fins a 6 plats diferents prèvia adquisició d’un tiquet per valor de 10 euros. A més, estos tastets s’han pogut complementar amb diverses degustacions de vins de la Terra Alta com el celler Vins Andreu Roca i la Cooperativa de Gandesa amb la compra d’un tiquet addicional.
 
L'opció gastronòmica ha sigut molt diversa, s'hi ha pogut trobar plats més tradicionals com arròs melós d’ànec i carxofa, fideuà o mandonguilles fins a plats dolços com els bombons o el braç de gitano de carxofa. D'entre racions que s'hi han pogut degustar també n'hi havia aptes per a celíacs, com les del restaurant La Casa de Fusta. Els visitants també han pogut visitar el mercat de productes artesanals.
 
A mig matí s’ha organitzat l’elecció del millor tast. El guanyador de la jornada ha sigut el restaurant Entre Pa i Pa, ambun braç de gitano de carxofa. El premi simbòlic ha estat un trofeu realitzat pels alumnes del taller ocupacional del centre d’educació especial APASA d’Amposta, que també eren presents a la fira. L’entrega de premis i l’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, i l’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa.
 
La jornada ha estat amenitzada per la xaranga Suc d’Anguila, a qui s’ha homenatjat amb un pastís d’aniversari amb motiu dels seus 25 anys.
 
Una de les novetats més destacades de la Festa de la Carxofa d'enguany ha estat un photocall a l’entrada, que ha comptat amb la presència de dos drag-queens disfressades de carxofa, que han animat l’entrada dels participants  i amb les quals ha estat possible fotografiar-se.  Al photocall també s'ha promocionat l'etiqueta de la jornada per a compartir les fotografies de l’esdeveniment a les xarxes socials: #festacarxofamposta #carxofa282.
 
Durant la tarda de dissabte, el Museu de les Terres de l’Ebre ha organitzat una jornada de portes obertes amb visites guiades gratuïtes a les exposicions permanents.

Tota la informació relativa als restaurants i els menús que s'oferiran fins al 29 de març a les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa es pot descarregar des de la web www.festadelacarxofa.cat.