Concentració a Barcelona en suport al Banc d’ADN dels desapareguts a la guerra civil

Redacció
27 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:50h
Passa el temps, es perden testimonis genètics, i mentrestant la roda de la identificació de les restes de les víctimes de la guerra civil a Catalunya, bona part de les quals enterrades a les Terres de l’Ebre per la transcendència de la però Batalla de l'Ebre però també arreu del país, seguix sense girar. Malgrat el mandat del Parlament de Catalunya, la divulgació sobre la tasca que du a terme el Banc d’ADN dels desapareguts a la guerra civil, una de les potes necessàries per a una futura identificació de restes, és inexistent per part del Govern. Però els promotors del Banc d’ADN van rebent suports. Demà dissabte, la Mesa de Catalunya d’Entitats Memorialistes ha convocat la seua 58ena concentració per donar suport explícit al projecte del Banc d'ADN català i demanar l'obertura sistemàtica de totes les fosses comunes. Serà a partir de les 12 hores a la plaça Sant Jaume.

“Exigim que s'obrin les fosses, no una l'any com proposa la Generalitat, perquè si tenim centenars de fosses a Catalunya, d'aquí que s'obrin totes només trobarem pols sense identitat. El seu ADN té data de caducitat, els familiars directes que poden aportar les seves dades genètiques per a cotejar, per llei de vida cada dia són menys. No tenim temps a perdre, per això fem difusió de la iniciativa del Banc d'ADN gestionat per la Fundació Bosch i Gimpera i la Universitat de Barcelona”, afirma la Mesa.

De fet, precisament pels incompliments governamentals en la matèria, hi ha una queixa oberta davant el Síndic de Greuges, a la qual es poden adherir familiars, particulars i entitats de memòria que vulguen reivindicar este dret humanitari.