Congrés internacional sobre paràsits del marisc a l’IRTA de la Ràpita

Es crea el primer grup d'experts especialitzat en els paràsits Marteilia, que ataquen l'ostra, el musclo i el catxel

Redacció
25 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:57h
Corda de musclos a la badia dels Alfacs.
Corda de musclos a la badia dels Alfacs. | Turisme La Ràpita

Corda de musclos a la badia dels Alfacs. Foto: Turisme La Ràpita


L’IRTA de Sant Carles de la Ràpita acull entre avui i demà (25 i 26 de febrer) el primer congrés científic de caràcter internacional (1st Paramyxean Working Group Meeting) sobre els paràsits Marteilia i, més concretament, el phylum Paramyxea, un paràsit d’invertebrats marins que té un important impacte socioeconòmic en el sector de l’aqüicultura de mol·luscs i marisqueig. Afecta, entre d’altres, al musclo, a l’ostra plana i al catxel (escopinya).
 
En este primera trobada s’han donat cita un total de 15 experts de diferents països (França, Corea o Canadà, entre d’altres) i l’objectiu “és buscar sinergies i col·laboracions entre els investigadors que treballen en aquest camp, i així optimitzar recursos i esforços per poder avançar amb èxit en la investigació”, destaca Noèlia Carrasco, investigadora de l’IRTA i coordinadora del congrés.

A més, a partir d’aquesta trobada neix el Paramyxean Working Group, un grup d'experts que fins ara no existia, i es concreta un espai per preparar futures accions i trobades. “La idea també és crear una plataforma web per facilitar aquest treball de col·laboració i fer un seguiment dels últims avenços en aquest camp de recerca", ha concretat Carrasco.

L’acció està organitzada per l’IRTA de Sant Carles de la Ràpita i l’IFREMER (La Tremblade, França), i compta amb el finançament d’Acció Complementària INIA 2013 i la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita.