Denunciat l'alcalde d'Amposta per retirar multes de trànsit a regidors i càrrecs municipals

PxC sosté que Ferré hauria beneficiat una trentena de “regidors, ex-regidors, càrrecs de confiança i amics de CiU Amposta” | L'alcalde defensa que s'accepten al·legacions justificades a "gent de tots els colors"

S.B.
24 de febrer del 2015
Actualitzat a les 20:21h
El regidor de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament d’Amposta, German Ciscar, ha presentat avui un escrit davant el jutjat de Primera Instància i Instrucció N.3 d’Amposta en el qual denuncia suposats tractes de favor de l’alcalde, Manel Ferré, en l’acceptació d’al·legacions per a la retirada de multes de trànsit, i l’apunta com a autor d’un presumpte delicte de “prevaricació”. Ciscar denuncia que a través de decrets d’alcaldia entre els anys 2011 i 2013 es van retirar més de 30 denúncies “d’una manera arbitrària”, que s’havien imposat a “regidors, ex-regidors, càrrecs de confiança i amics de CiU Amposta”, segons diu el text presentat al jutjat.

Concretament, segons figura en els decrets que ha aportat Ciscar adjunts al comunicat en el que explica la seua actuació, hi figuren com a titulars de les denúncies retirades els regidors de CiU Eros Esquerré, Mari Mar Panisello i Laia Subirats; l’ex alcalde Joan Maria Roig; els ex regidors Josep Carles Vallès, José Luis Tarrazona i Marga Magí, la directora dels serveis territorials de Benestar Social i Família Manolita Cid, a més de càrrecs municipals i de confiança, com l’arquitecte o el director d’Amposta Ràdio, a més de familiars de regidors. “De tots estos expedients de retirada de multes, el que clama al cel és de l’empresa Noever S.A., ja que el vehicle al que fa referència és del mateix regidor responsable de la Policia Local”, afirma Ciscar en referència a Josep Garriga. En la seua denuncia al jutge també recorda que l’alcalde té la potestat de dixar sense efectes les sancions de trànsit posades per agents de la policia local “sempre d’una manera justificada, però en estos casos veiem com, d’una manera arbitrària, l’alcalde beneficia a un tercer aprofitant la seua superioritat jeràrquica, fet pel qual el denunciem d’un presumpte delicte de prevaricació”.

PxC afirma que esta ha estat una pràctica habitual “fins el moment que CiU se n’ha assabentat que estos fets estaven sent seguits pel regidor”.  “Dubtem que estiguen dintre de la legalitat i ens sembla totalment reprovable des del punt de vista ètic i moral quan hi ha gent a la que se li reclamen els pagaments de les sancions i tenen dificultats d’arribar a fi de mes”, afegix.

Expedients "de tot els colors"

L'alcalde, Manel Ferré, ha lamentat que Ciscar "només s'haja fixat en els expedients que tenen relació directa amb regidors actuals o ex regidors, perquè si els hagués revisat tots veuria que hi ha gent de tots els colors". Per al convergent, "allò que és substancial és que, que jo tinga coneixement, només es retiren si prèviament s'han presentat plegs de descàrrec i sempre que es creguen convenients les al·legacions que s'exposen". Ferré també ha recordat que "Ciscar ja a anunciat públicament que d'aquí a les eleccions vol denunciar-nos diverses vegades, i si este és el seu estil, està fent un flac favor al bon funcionament de l'Administració".

Esta no és la primera denúncia per suposat tracte de favor que presenta Ciscar contra l'Ajuntament. Concretament, fa dos anys la va presentar per considerar que l'equip de govern de CiU afavoria l'arquitecte municipal en autoritzar-lo a modificar horaris per exercir una segona activitat i tot i això, cobrar un complement específic per sobre del 30 % permès per llei. En aquell cas, el 2013, el jutjat va dictar el sobreseïment de la causa.