Tortosa trasllada al Fiscal presumptes irregularitats de sis policies en la gestió de la taxa de retirada de vehicles

Redacció
20 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:29h
L’Ajuntament de Tortosa ha posat en coneixement de la Fiscalia presumptes irregularitats relacionades amb la gestió de la taxa per retirada de vehicles de la via pública presumptament comeses per sis agents de la Policia Local. L’alcalde, Ferran Bel, i l'inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernández, han explicat avui els fets en una roda de premsa. Els fets traslladats ahir al Fiscal es van detectar fa una setmana, quan els serveis de tresoreria i intervenció municipals van observar que la taxa que es cobra quan un vehicle és retirat per la grua tardava en ser ingressada en alguns casos, i en altres no s’havien ingressat. De fet, la investigació interna duta a terme ha observat situacions diverses. Alguns dels implicats han quedat suspesos cautelarment de les seues funcions.

Un primer cas es correspon amb quantitats de 4.606, 4.253 i 1.651euros que correspondrien a tres agents que en el moment en què se'ls va requerir no havien fet els pertinents ingressos a la Tresoreria Municipal. A data d'avui, estes quantitats ja han estat ingressades. Hi ha dos agents més, amb irregularitats detectades per import de 2.961 i 3.519 euros respectivament, que els haurien ingressat amb retard i que porten a pensar que haurien pogut ser utilitzats per al seu ús personal. I, finalment, hi ha una tercera situació que afecta un únic agent amb cobraments per valor de 435 euros que han estat localitzats en el seu armer i que, en este cas, no hi ha indicis que s'haja produït un ús personal del fons.

Dels primers indicis, l'alcalde en va tenir coneixement divendres passat, quan va encarregar una investigació interna que ha conduït a la delimitació de responsabilitats, obrint els corresponents expedients informatius, i a la voluntat de posar-ho en coneixement de la Fiscalia davant la possibilitat que se'n derive la constitució d'un  il·lícit penal. Dilluns passat, en disposar del primer informe, l'alcalde va convocar la Junta de Portaveus per transmetre el seu contingut i les actuacions que s'estaven portant a terme. Ahir dijous, els fets van ser posats en coneixement de la Fiscalia, i l'alcalde i l’inspector en cap van mantenir una segona reunió per informar als portaveus municipals.

L'alcalde ha volgut lamentar uns fets que considera "aïllats i que no es corresponen amb la professionalitat, honestedat i integritat que caracteritza el conjunt de la plantilla de la Policia Local". També ha destacat la diligència i celeritat amb què s'ha enllestit la investigació interna, que ha permès conèixer l'abast real de la situació i posar-la en coneixement del Ministeri Fiscal.