La Terra Alta posa en contacte els que volen vendre el negoci amb possibles compradors amb 'Reempresa'

Redacció
19 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:48h
Avui s'ha presentat al consell comarcal el programa al teixit empresarial.
Avui s'ha presentat al consell comarcal el programa al teixit empresarial. | consell comarcal Terra Alta

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha presentat este matí el programa ‘Reempresa’, que posa en contacte empresaris que volen vendre el seu negoci amb emprenedors disposats a comprar-lo. ‘Reempresa’ és un projecte que s'està implementant a les comarques de Tarragona fruit d'un conveni de col·laboració entre la Diputació i la patronal Cecot. La implementació del programa s'està duent a terme a través de les àrees de promoció econòmica dels Consells Comarcals.


El Centre de Reempresa oferirà assessorament i formació a tots dos col·lectius (cedents d’empresa i reemprenedors) sobre les característiques dels processos de compravenda d’empreses i l’elaboració d’un pla de reempresa o de cessió. Així mateix, el servei es complementa amb dues guies informatives —l’una, enfocada als empresaris, i l’altra, als emprenedors— i un portal web (www.reempresa.org) que recull tota la informació sobre el procés de transmissió i que permet sol·licitar assessorament, de manera que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i la demanda d’empreses.

Actualment, les comarques tarragonines ja tenen més de 150 empreses inscrites al programa. Els motius de cessió d'aquestes empreses són diversos. En termes relatius, el 30% de les empreses cerquen relleu per jubilació del propietari/a, el 20% per canvi de professió, el 20% per motius personals, el 15% per canvi de domicili i el 11% per problemes de salut, entre d’altres. Pel que fa a reemprenedors, ara mateix hi ha més de 200 persones a la demarcació interessades en el procés de reempresa.

El preu mig efectiu pagat per la reempresa d’empreses a través del Centre de Reempresa de Catalunya és de 51.000€, tot i que varia substancialment depenent del sector i activitat. La inversió induïda total a la província de Tarragona ja ha superat els 518.000€.

La presentació d'avui ha comptat amb la participació d’Antoni Ferré, vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta; Joan Josep Malras, diputat delegat de Recursos Humans i Ocupació  i Promoció Econòmica de la Diputació de Tarragona; Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya i Albert Colomer, director del Centre de ‘Reempresa’ de Catalunya.