Localitzat a Deltebre un ocell provinent de Sibèria mai vist a la Península

Ornitòlegs de tot l'Estat visiten el Delta per observar el capsigrany bru

Redacció
17 de febrer del 2015
Actualitzat el 18 de febrer a les 16:35h
Exemplar de capsigrany bru captat a Deltebre.
Exemplar de capsigrany bru captat a Deltebre. | Mariano Cebolla
Centenars d’ornitòlegs i aficionats han peregrinat fins a una finca de Deltebre des que al 31 de desembre passat es constatés una descoberta insòlita. La presència d’un exemplar de capsigrany bru,  un ocell de la família dels lànids (Laniidae) que habita els boscos del centre i est de Sibèria fins a Kamtxatka i Sakhalín, Mongòlia i zones properes de la Xina, Corea i el Japó, entre d’altres, i que mai s’havia vist a la península Ibèrica.

Pel que sembla, en comptes d’anar a passar l’hivern a la Xina o a l'Índia, com és habitual en el seu cicle migratori, ha arribat fins al Delta. “És un animal jove que, malgrat que tenia clara la direcció de la seua migració, no en  tenia clar el sentit i s’ha equivocat en 180º. En comptes d’anar a parar a la península malaia o a la Xina ha anat a parar en direcció contrària fins a Catalunya. És com si fos la mateixa línia del metro, però en una altra direcció”, ha explicat Ricard Gutiérrez, editor de la web Rare Birds in Spain, a TV3.

Este petit ocell tornarà a migrar a Sibèria en unes setmanes. Però si s’ha trobat bé al Delta, podria tornar l’hivern que ve.

En este vídeo de Xavier Idigora es pot veure el capsigrany bru que ha passat l’hivern a Deltebre.