Telefónica deixarà sense fibra òptica milers de llars catalanes

Llista de localitats que es veuran afectades per la decisió de l'operadora per a enguany

A.C.
03 de febrer del 2015
Actualitzat a les 11:30h
Cable per a connexions de fibra òptica
Cable per a connexions de fibra òptica | Ministerio TIC Colombia a Flickr

Tal com informava ahir el diari El País, Telefónica ha decidit retallar un 35% el desplegament de la nova xarxa de fibra òptica previst per enguany i dos milions de llars no podran gaudir de la velocitat que oferix la fibra òptica. Entre el llistat de localitats on no hi haurà desplegament enguany, segons el rotatiu, hi ha Amposta.

El fet que ha provocat que Telefónica prenga aquesta decisió, és que la Comissió Nacional de Mercats i Competències (CNMC) obligue a l’empresa de telefonia a compartir la seva estructura de xarxa amb altres operadores de tot el territori nacional excepte nou municipis (Madrid, Barcelona, Màlaga, Sevilla, València, Alcalá de Henares, Badalona, Coslada y Móstoles).

La nova normativa de la CNMC permet que les operadores rivals puguen utilitzar la xarxa sense necessitat d’invertir en una pròpia, tal com passa actualment amb l’ADSL. Conseqüentment, Telefònica no veu viable la inversió que tenia prevista si no es canvia la norma després de la fase d’al·legacions. Si enguany tenia previst cobrir unes 5,5 milions de llars amb estes línies, l’objectiu actual és arribar als 3,6 milions, segons informa el mateix mitjà.

A causa d’esta decisió de Telefónica, moltes poblacions catalanes i espanyoles quedaran sense el servei de fibra òptica tot i el desplegament que tenien previst i en d'altres localitats s'alentirà.

Llista de localitats catalanes afectades per l’aturada (segons El País)

- Municipis on el desplegament de fibra òpitca serà més lent:

Barcelona, ​​Tarragona, Castelldefels, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu del Llobregat, Sitges i Vic.

- Municipis on no hi haurà desplegament de fibra òptica el 2015:

L'Escala, Palafrugell, Roses, Santa Coloma de Farners, Torroella de Montgrí, Cervera, La Seu d'Urgell, Solsona, Sort, Vielha, Amposta, Cambrils i Salou.