‘El Viatge’, 10 anys de Deltebre Dansa

Albert Vidal presenta un nou documental, que repassa la història del festival dirigit per Roberto Olivan

Redacció
02 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:10h
Vídeo Deltebre Dansa
Vídeo Deltebre Dansa | Cedida

Carpa del Festival Deltebre Dansa Foto: Vèrtex Comunicació


El documentalista Albert Vidal va presentar este dissabte a Deltebre El viatge, el documental sobre la desena edició del Festival Deltebre Dansa.
 
En només 20 minuts, Vidal va aconseguir emocionar a tot el públic amb un documental que s’articula a través de la metàfora del viatge, tot desplegant una travessia per molts dels moments viscuts en les deu edicions del Festival, entrevistes inèdites, declaracions emotives i, com sempre, envoltat de molt de ritme.
 
Es tracta d'un repàs pels últims anys del Festival que, en paraules del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, “la gent se l’ha fet seu. Són ja deu anys i, per tant, aquí tindrem unes generacions de gent que sabran mirar i entendre la dansa extraordinàriament". Segons Mascarell, el Deltebre Dansa "Està plantejat en termes molt universals. I aquest joc entre singularitat i universalitat, li ha donat la característica que té i el fa un referent en la cultura del país".
 
Albert Vidal va agrair a Roberto Olivan, i a tots els que formen part del Festival, l’oportunitat, un any més, de formar-ne part. També va fer menció especial als seus dos companys, Verónica Guirguis i Josep Ramon Guallar, de Vèrtex Comunicació, sense els quals, assegura, res d’això hagués estat possible. I va aprofitar també per dedicar el documental a Rosa Sanchís, veïna de l’Ampolla i participant activa del Festival, que ha mort recentment. 

Durant la presentació, Roberto Olivan va remarcar la importància de la feina de l’autor del documental i de tots els que, granet a granet, han contribuït a fer créixer este Festival conegut arreu del món. 
 
Joan Alginet, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Deltebre, va remarcar la importància que té per al territori que un Festival d’estes dimensions tinga lloc, any rere any, a Deltebre. I va assegurar que el millor està per arribar.
 
El documental, que ja es pot veure on-line des del diumenge als canals de Facebook, Twitter i Vimeo, en català, castellà i anglès, compta amb quasi 2.000 visualitzacions en menys de 24h.

 

El viatge from Vèrtex Comunicació on Vimeo.