La diputada Núria Ventura manté l'escó al PSC

Redacció
28 de gener del 2015
Actualitzat el 30 de gener a les 9:56h
Núria Ventura als passadissos del Parlament
Núria Ventura als passadissos del Parlament | S.C.

Núria Ventura en una imatge d'arxiu als passadissos del Parlament Foto: S.C.


La diputada ebrenca Núria Ventura, una de les parlamentàries crítiques del PSC, no abandonarà finalment el grup socialista al Parlament, com sí que ho ha fet la seua companya Marina Geli, que ha estripat el carnet del que era el seu partit i passa a ser no adscrita.

Ventura, desvinculada dels òrgans del PSC des que fa un any decidís trencar la disciplina de vot en demanar al Congrés el traspàs de competències per dur a terme la consulta sobre el futur de Catalunya, sempre s’ha defensat partidària d’una sortida “ordenada” del PSC. En este sentit ha apel·lat reiteradament al seu “compromís amb els electors a través del programa electoral i també amb el PSC, amb qui ens vam presentar”, segons havia declarat a aguaita.cat. Un doble compromís que es va mostrar disposada a completar en la mesura que pogués compatibilitzar-lo amb la seua condició de simpatitzant del nou partit MES. Tot i l’historial de discrepàncies amb el PSC i la seua simpatia amb MES, la decisió de Ventura de mantenint-se al grup, permetrà que el PSC es puga mantenir com a tercera força parlamentària.

Ventura, que ha estat la cara visible de la divisió del partit a l'Ebre -va ser apartada de la primera secretaria-, aspira també a ser l'alcaldessa d'Ulldecona, la segona població ebrenca on el PSC té més militants. De fet, segons ha declarat, la seua decisió de no sortir del partit va lligada a la seua intenció de concentrar-se a partir d'ara en les eleccions muncipals de maig.