Operatiu contra l'explotació laboral a Ulldecona i Móra d'Ebre

Escorcolls en basars i restaurants xinesos del territori

Sofia Cabanes
26 de gener del 2015
Actualitzat el 28 de gener a les 19:48h
Imatge de l'escorcoll al restaurant 'Gran Muralla' de Móra d'Ebre.
Imatge de l'escorcoll al restaurant 'Gran Muralla' de Móra d'Ebre. | Andreu Prunera - Ràdio Móra d'Ebre

Imatge de l'escorcoll al restaurant 'Gran Muralla' de Móra d'Ebre. Foto: Andreu Prunera - Ràdio Móra d'Ebre


AMPLIACIÓ 19:50 hores | Cinc detinguts

L’extens operatiu policial que s’està duent a terme a quatre poblacions catalanes, entre elles dos de les Terres de l’Ebre, Ulldecona i Móra d’Ebre, ha desencadenat fins al moment cinc detencions. Tot i que es desconeix quines s’han practicat a cada ciutat, una d'estes seria a Ulldecona i una altra a Móra d'Ebre.

Els Mossos d’eEsquadra investiguen una presumpta xarxa d’explotació laboral a treballadors d’establiments xinesos. El cas es troba sota secret de sumari.


INFORMACIÓ 12:16 hores | Operatiu policial contra l'explotació laboral

Un ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra en diverses poblacions de Catalunya contra una presumpta xarxa d'explotació laboral xinesa ha tingut Ulldecona i Móra d'Ebre com a seu de diversos dels escorcolls que s'han efectuat en comerços i restaurants.

Segons ha pogut saber aguaita.cat, un dispositiu de la Unitat Central d'Éssers Humans dels Mossos ha efectuat escorcolls en un basar xinès del carrer Major d'Ulldecona, en un restaurant xinès de Móra d'Ebre, concretament el 'Gran Muralla', i en un comerç d'alimentació de Vic. També a Santa Perpètua de Mogoda s'han fet escorcolls.

Segons fonts properes a la investigació, les presumptes víctimes contreien un important deute econòmic, molt elevat, amb la persona que els oferia el contracte laboral. Un deute que havien de saldar amb la seua força de treball. De moment, no han transcendit més detalls del cas. L'operació continua en marxa i hi ha com a mínim un detingut.