La FIO de Móra la Nova escull els millors olis del certamen

Unes 4.000 persones han passat pel certamen, segons l'organització | El millor oli de la FIO 2015 ha estat Mas Roquell, de Rasquera, i l'escollit pel públic, Mas del Clos, de Móra d’Ebre

Redacció
25 de gener del 2015
Actualitzat a les 20:41h
També s’han dut a terme activitats més lúdiques, com el concurs d’allioli.
També s’han dut a terme activitats més lúdiques, com el concurs d’allioli. | Sirga Comunicació

Unes 4.000 persones, segons l’Ajuntament de Móra la Nova, han visitat este cap de setmana la 13a Fira Intercomarcal de l’Oli (FIO) de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, que s’ha celebrat al pavelló firal de Móra la Nova. Uns 200 visitants han participat en la segona edició del concurs popular per escollir el millor oli del certamen. L’oli guanyador en la votació popular ha estat Mas del Clos, de Móra d’Ebre, que ja va ser l’oli premiat pels visitants en la primera edició del concurs de la passada edició de la FIO. Avui a la tarda també s’han lliurat els premis del 13è Concurs d’Olis de la FIO en el qual han participat 28 mostres d’oli d’oliva i del qual n’és jurat el Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, format per 32 tastadors d'oli professionals. El primer premiat en la categoria d’Olis Verges Extra amb predomini d’oliva arbequina i millor oli de la FIO 2015 ha estat Mas Roquell, de Rasquera.

El segon classificat en esta categoria ha estat Mas del Clos, de Móra d’Ebre. En la categoria d’Olis Verges Extra sense predomini d’oliva arbequina els guanyadors han estat Montbaix Olis, de Móra la Nova, i Molí del Remei, de Flix. Pel que fa a la resta de guanyadors, els premiats en la categoria d’Olis emparats per la DOP Terra Alta han estat Serveis Agraris Maiva, de Batea, i Agrícola i Secció de Crèdit Terra Alta, de la Pobla de Massaluca; i els premis en la categoria d’Olis emparats per la DOP Siurana se’ls han endut Agrícola de Garcia i Agrícola i Secció de Crèdit de la Palma d’Ebre. A més, enguany s’ha incorporat un nou premi al millor oli ecològic, que ha estat per a Molí del Remei, de Flix.

La inauguració de la Fira va tindre lloc dissabte a la tarda i va anar a càrrec del vicepresident quart del Congrés dels Diputats, Jordi Jané, qui va manifestar que “ens fa falta donar a conèixer la nostra activitat econòmica i els productes que ens identifiquen, com fa la FIO”. Jané també va destacar que Móra la Nova “sempre ha sigut un clar exponent de dinamisme i expansió econòmica, com evidencia la seva Fira”. Per la seva banda, l’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, va explicar que la FIO “és un bon aparador perquè productes fets a les nostres comarques i d’una alta qualitat, com és l’oli, es donen a conèixer per tal d’estar presents als mercats, com més millor”.

Durant els dos dies de la Fira, els visitants han pogut veure, tastar i comprar oli de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. També s’han dut a terme activitats més lúdiques, com el concurs d’allioli, que ha guanyat la moranovenca Àngela Segura, i el concurs d’allioli infantil, novetat d’esta edició de la Fira, en el qual han participat 9 xiquets de diferents municipis.
El regidor de l’Ajuntament de Móra la Nova i director de la FIO, Ivan Vilanova, ha destacat que “les xifres demostren que al públic li agrada la Fira de l’Oli, i que repetix any rere any. Enguany s’han venut 1.200 racions de clotxa, una xifra lleugerament superior a la de l’any passat, quan se’n van vendre 1.100. El número de participants en el concurs d’allioli s’ha mantingut en 30, com en la passada edició, i els més petits s’han bolcat en el concurs d’allioli infantil, que s’ha celebrat per primera vegada”, ha explicat Vilanova.