Adjudicat el contracte d’eficiència energètica per a nou poblacions de la Ribera d’Ebre

Redacció
24 de gener del 2015
Actualitzat a les 11:40h
L'adjudicació es va aprovar per unanimitat al ple de dijous al vespre.
L'adjudicació es va aprovar per unanimitat al ple de dijous al vespre. | consell comarcal Ribera d'Ebre

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat l’adjudicació a l’empresa Fulton Servicios Integrales SA del contracte de subministrament energètic i gestió integral del servei d’enllumenat públic exterior, per un import de 215.376 euros més IVA anuals durant 12 anys. Esta actuació afecta les poblacions de Benissanet, Darmós, Garcia, Móra la Nova, la Palma d’Ebre, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, la Torre de l’Espanyol i Vinebre i és el resultat del concurs públic on han participat vuit empreses.

A més del compliment de la normativa legal vigent, este projecte farà possible als nou pobles que s’hi han acollit “la millora de l’eficiència i l’estalvi energètic de l’enllumenat exterior, la disminució de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, la limitació del flux lluminós nocturn i de la contaminació lumínica, i la reducció de l’anomenada llum intrusa o molesta”, segons destaca el consell comarcal.

El president de l'ens, Jordi Jardí ha explicat que l’empresa Fulton Servicios Integrales SA, que ha obtingut la màxima puntuació tècnica al concurs, “preveu un estalvi de partida d’un 20 per cent per als ajuntaments que s’han acollit al projecte”. Jardí ha qualificat l’adjudicació de “difícil, treballada i complicada” i ha felicitat el treball del tècnic que ha fet la valoració. El president comarcal també ha avançat que l’execució d’este projecte tindrà una durada de tres mesos a partir de la signatura del contracte amb l’empresa.

Curs d’operacions auxiliars de fabricació mecànica a Ascó

El ple comarcal també ha aprovat per unanimitat un conveni de col·laboració de l’ens comarcal amb l’Ajuntament d’Ascó per a la realització del curs d’operacions auxiliars de fabricació mecànica, inclòs dins les actuacions previstes pel projecte Ribera d’Ebre VIVA-Treball a les 7 comarques. Esta acció formativa té l’objectiu de formar a joves de la comarca, d’entre 18 i 30 anys, en un perfil professional demandat per les empreses industrials de la Ribera d’Ebre. Cal recordar que l’Ajuntament d’Ascó és l’únic centre de formació ocupacional a la Ribera d’Ebre homologat per a impartir esta especialitat.