Els olis de 33 expositors es podran tastar a la FIO de Móra la Nova este cap de setmana

Redacció
23 de gener del 2015
Actualitzat a les 9:22h
El pavelló firal de Móra la Nova acull este cap de setmana del 24 i 25 de gener la tretzena edició de la Fira Intercomarcal de l’Oli (FIO) de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. El  certamen vol servir d’aparador als diferents olis que es produixen en estes comarques, així com esdevenir un espai on els visitants puguen tastar i comprar totes les varietats exposades.

Com en edicions anteriors, la Fira comptarà amb l’exposició i venda d’oli de les diferents cooperatives, almàsseres i productors, amb un total de 33 expositors. A banda, el certamen oferirà diverses activitats relacionades amb el món de l’oli, com ara l’esmorzar popular amb la típica clotxa regada amb oli, el concurs d’allioli, un berenar popular de pa amb oli, sucre o sal, i el sorteig de diversos lots d’oli. Com a novetat, la programació inclourà enguany un concurs d’allioli infantil per a nens de menys de 14 anys, que se celebrarà el diumenge a la tarda.

Per segon any, la FIO celebrarà un concurs popular per escollir el millor oli de la mostra, en el qual el jurat seran els visitants de la Fira, que hauran de fer un mínim de cinc tastos i votar els olis que més els hagen agradat. D’esta manera, els visitants participen més activament en la Fira i, a més, entraran en el sorteig d’un lot d’oli. El productor més votat en el concurs rebrà una distinció. Cal recordar, però, que en el marc del certamen té lloc el Concurs d’Olis de la FIO, del qual n’és jurat el Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, un òrgan format per 32 tastadors d'oli professionals. Serà el diumenge a les 18 h quan es lliuraran els premis del 13è Concurs d’Olis de la FIO.

El regidor de l’Ajuntament de Móra la Nova i director de la Fira, Ivan Vilanova, ha destacat que en la passada Fira es va celebrar el concurs popular per primera vegada i va comptar amb una elevada participació, d’uns 200 visitants. “Esperem mantindre o superar esta xifra, ja que la gent es va implicar molt en el concurs. També confiem en mantenir el nombre de visitants d’edicions anteriors, d’unes 4.000 persones”, ha manifestat Vilanova.