Trenta empreses i cooperatives a l’Àgora de l’Oli de l’EMD de Jesús

Redacció
22 de gener del 2015
Actualitzat el 23 de gener a les 8:42h
Una trentena d’empreses i cooperatives han confirmat ja la participació a l’espai gurmet Àgora de l’Oli, on es presentaran els millors olis extra verge de les Terres de l’Ebre -envasats en format gurmet-, en el marc de la XX Fira de l’Oli que es viurà a l’EMD de Jesús entre el 20 i el 22 de febrer.

El certamen reunirà els principals productors per donar a conèixer el seu treball, des de la recol·lecció de l'oliva, el procés de transformació i el resultat final d’un producte de gran qualitat.
Pere Panisello, alcalde i president de l'EMD de Jesús i president del comitè organitzador, afirma  que enguany, coincidint amb el vintè aniversari de la fira, s'ha volgut donar un nou pas: "Des del primer any hem treballat perquè l'oli d'oliva fos el referent principal de la fira, i no hem dubtat d'anar introduint elements de millora constants. Ara, amb la creació de l'Àgora de l'Oli, es permetrà que tots aquells que produïsquen oli disposen d'un espai comú, fins ara inexistent, que ajude a desenvolupar millor esta faena de comercialització".

Per a Francesc Minguell, gerent de la Cambra de Comerç, institució responsable de contactar amb les empreses i organitzar l'espai Àgora de l'Oli, s'està davant d'una iniciativa molt positiva per al sector: "L'organització d'una jornada professional i diferents activitats per dinamitzar l'espai, així com participar a la primera edició d'una guia que es publicarà en tres idiomes, pensant amb la internacionalització, és una gran aportació que les empresaris valoren positivament".

Altres institucions i organitzacions com els consells comarcals, Diputació de Tarragona, Prodeca i denominacions d'origen donaran suport a la iniciativa. Fins a final d'este mes les empreses del sector oleícola que ho desitgen encara poden inscriure-s'hi i formar part d'esta activitat que s’espera tinga una gran repercussió.