L'Ajuntament de Deltebre aprova un pressupost de 13 M€ pel 2015

Les inversions ascendeixen a 2,8 M€ i preveuen la construcció de les rotondes del revolt del Vivet i l’antiga cambra arrossera, la construcció del casal de l’esport Aube i la segona fase de la urbanització Riumar, entre d’altres.

Redacció
21 de gener del 2015
Actualitzat a les 14:12h
Ajuntament de Deltebre
Ajuntament de Deltebre | Google Street View

Ajuntament de Deltebre Foto: Google Street View



El ple de l'Ajuntament va aprovar este dimarts l'últim pressupost municipal d'esta legislatura, de 12,9 M€, amb els vots a favor de PSC, ERC i PP i l'abstenció de CiU.

Esta xifra representa un increment de 1.916.258 € respecte al pressupost de l’any passat. Segons el regidor d’Hisenda, Rogelio Tomàs, estos pressupostos “han estat molt complicats de preparar”. “Este 2015 aplicarem una política de no demanar crèdits als bancs que ens permetrà reduir la ràtio d’endeutament municipal del 94 al 75 % i escurçar el període de pagament als proveïdors”.

El pressupost presentat per l'equip de govern té com a prioritats mantenir els serveis que es presten des de l’Ajuntament pel que fa a vies públiques, camins rurals, urbanització de Riumar també les aportacions a les més de 60 entitats i associacions que hi ha al municipi i el turisme.

L’Alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, destacava que tot i que estos pressupostos han estat elaborats en un context difícil econòmicament “són uns pressupostos ben treballats, realistes, que complixen amb el pla d’ajust aprovat, que preveuen les principals inversions d’esta legislatura i que seguixen apostant pel sector del turisme amb un increment de la partida”.

Les inversions, que ascendixen a 2.893.835,94 M€ preveuen la construcció de les rotondes del revolt del Vivet i l’antiga cambra arrossera, el condicionament de la plaça 20 de maig i plaça del Sequers, la construcció del casal de l’esport Aube i la segona fase de la urbanització Riumar, entre d’altres.

El grup de CiU s’ha abstingut. Segons argumentava el seu portaveu, Lluís Soler, “no podem donar suport perquè tot i voler no hem participat en la seua elaboració. La nostra abstenció, però, és constructiva” mentre afegia que “són uns pressupostos d’ajustos i eleccions perquè complixen els criteris de la llei de morositat i prioritzen moltes de les promeses electorals fetes”.

D'altra banda, el PP ha votat a favor perquè segons paraules del portaveu Tomàs Castells “enguany si que són uns pressupostos ajustats a la realitat, que es troben dins la normalitat”, tot i això com a condició del seu suport, els populars han demanat ”que s’incloga una partida per a l’evacuació de les aigües pluvials” .