Uns 150 estudiants de la Ràpita es beneficien de la beca de transport

Els ajuts concedits són d'entre 50 i 300 euros per estudiant

per Redacció , La Ràpita, 15 de gener de 2015 a les 12:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita va concedir l’any 2014 un total de 150 ajuts per al transport als estudiants universitaris i de cicles formatius que es desplacen fora del municipi per cursar els seus estudis. El consistori  rapitenc va reservar l’any passat una partida de 30.000 euros per satisfer estos ajuts que es calculen a partir d’1,5 euros per quilòmetre de distància entre la Ràpita i el lloc on es realitzen els estudis.

Els  ajuts es mouen entre un mínim de 50 euros i un màxim de 300 euros. Precisament el fet que fixés un import mínim va ser una de les novetats d’esta darrera convocatòria, ja que els joves que estudiaven, per exemple, a Tortosa o a l’Ametlla de Mar, “rebien una quantitat molt poc significativa”, segons el regidor d’Ensenyament i Hisenda, Joan Baptista Forcadell. 


Es tracta d’un ajut “que té molta acceptació entre els estudiants”, assegura el regidor d’Ensenyament, i que es concedeix com a gratificació pels resultats acadèmics del curs anterior.

Els aspirants a estos ajuts han de complir una sèrie de requisits com estar empadronat al municipi durant els 5 anys anteriors a la data de presentació de la sol·licitud, tenir una edat compresa entre els 18 i els 25 anys i haver aprovat un 50 % dels crèdits matriculats en el curs del qual se sol·licita la beca. 

 

Participació