La mortalitat a les carreteres de l’Ebre cau un 52 % des del 2010

L'N-340 continua sent la via amb més sinistralitat | El Govern reclama solucions al Ministeri de Foment per millorar la seguretat

Redacció
09 de gener del 2015
Actualitzat el 11 de gener a les 17:17h
L'accident mortal, amb tres víctimes, que va tindre lloc al juny a la Ràpita.
L'accident mortal, amb tres víctimes, que va tindre lloc al juny a la Ràpita. | Sílvia Berbís

El balanç de sinistralitat a la xarxa viària interurbana de les Terres de l’Ebre el 2014 seguix una tendència a la baixa. Així, s’ha registrat una reducció del 52 % de la mortalitat viària al territori respecte del 2010 i d’un 8 % respecte del 2013. En xifres absolutes, el 2014 hi ha hagut 12 víctimes mortals al territori, una menys que el 2013 i la meitat que el 2010, quan hi va haver 25 morts. La carretera N-340 continua sent la via amb més sinistralitat i de fet, és un dels punts negres de la xarxa viària catalana, segons han destacat el director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, i la directora dels serveis territorials del departament d’Interior a les Terres de l’Ebre, Eva Maria Ruiz. Per això el Govern reclama al ministeri de Foment que en millore la seguretat, desdoblant-la com a solució prioritària, o transitòriament prohibint-hi el pas de vehicles pesants.

La comarca del Baix Ebre ha liderat el 2014 la baixada de la sinistralitat mortal a l’Ebre, amb una reducció de dos terços (de 10 a 3 víctimes) respecte del 2013. El repunt del Montsià (de 2 a 6 víctimes) s’explica en bona part per l’accident amb tres víctimes mortals que es va registrar el juny a Sant Carles de la Ràpita, concretament a l'N-340, una via amb un important dèficit de millora en la infraestructura. A la Ribera d’Ebre s’ha passat d’1 mort a 2 i a la Terra Alta, de cap a 1.

El director de l’ST també ha destacat el descens en la sinistralitat en un 75 % dels motoristes morts respecte el 2013 a les carreteres de les Terres de l’Ebre (de 4 víctimes mortals el 2013 s’ha passat a 1) i ha afirmat que "és el resultat de les actuacions en este col·lectiu". Isern ha volgut remarcar que este descens de la mortalitat del 2014 s’ha produït malgrat “es preveia un any difícil pel dèficit en infraestructures, l'envelliment del parc mòbil i el repunt de la mobilitat” i, en este sentit, ha agraït l’elevada responsabilitat dels conductors que “ha estat clau per mantenir la reducció de la sinistralitat". Isern també ha fet un toc d’atenció en relació a les distraccions al volant: “s'han convertit en una alarma pel 2015. Hi dedicarem una campanya específica", ha anunciat.

A la presentació del balanç, també hi ha han assistit l’intendent Xavier Monclús, cap de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre dels  Mossos d’Esquadra, i el sotsinspector Sergi Saladié, cap de l’àrea regional de trànsit dels Mossos d’Esquadra de les Terres de l’Ebre.