Preocupació per la processionària

En els pròxims anys si no es realitza un control d'esta eruga es podria tornar a arribar a la situació de plaga de final dels anys 80

Redacció
09 de gener del 2015
Actualitzat a les 16:02h
Imatge d'una bossa de processionària a primer pla.
Imatge d'una bossa de processionària a primer pla. | A.T.
Els pins del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'estan omplint de bosses de processionària (Thaumetopoea pityocampa). Este fenomen està causat per la gran suavitat de les temperatures i perquè després de la gran plaga dels anys 80 s'han anat relaxant les mesures de control, el que està provocant un rebrot important de bosses desta eruga molt tòxica i amb molta gent al·lèrgica. 
 

Com es pot veure, este pi en té diverses bosses. Foto: A.T.


L'any passat ja es va patir un repunt de la plaga que sembla que enguany anirà a més. A estes alçades de l'evolució del cicle anual de la larva ja poca cosa es pot fer, més enllà de disparar les bosses, tallar les branques infectades o cremar l'eruga quan baixe a terra a alimentar-se. Si de cara l'any vinent no es prenen mesures, tant de control biològic com químic, segons alguns pagesos consultats per delCamp.cat es podria tornar a arribar a la situació alarmant dels anys 80 i principi dels 90.
 

Imatge d'una bossa de processionària a primer pla. Foto: A.T.
 

Si no es controla, es podria convertir en una nova plaga de processionària. Foto: A.T.