Una desena de centres d'ensenyament ebrencs inicien el trimestre penjant «la roba bruta» de l'educació

Redacció
08 de gener del 2015
Actualitzat el 09 de gener a les 9:00h
Imatge de l'acció que s'ha realitzat a Deltebre.
Imatge de l'acció que s'ha realitzat a Deltebre. | Cedida

Imatge de l'acció que s'ha realitzat a Deltebre. Foto: Cedida


El marc unitari de la comunitat educativa a les Terres de l'Ebre (MUCE) ha
organitzat el primer dia sense normalitat a les aules després de les vacances escolars d'hivern. Una nova acció de protesta reivindicativa sota el títol Penja la teua samarreta per l’educació. Traiem la robar bruta, al carrer, a les escoles i instituts de les Terres de l’Ebre. Amb esta acció es vol denunciar la mancança encara important d'inversió a l'escola pública que hi ha a l'actualitat i també l'aplicació de la LOMCE a les escoles.

L'acció, que s'ha fet en 10 centres educatius del territori, ha consistit a fer a la tanca de l’escola una estesa de samarretes grogues de paper facilitades per l’AMPA on alumnes, professors i famílies han pogut escriure amb retolador queixes i/o propostes sobre l’educació. L'acció s'ha fet abans que els mestres i alumnes entren a classe, de 8.30 a 9 h.

L'objectiu de la mobilització  "és voler donar l’oportunitat a tota la comunitat
educativa d’expressar tot allò que els agradaria canviar en relació a l’educació i també
fer visible el malestar i les nostres ganes d’actuar per aconseguir canvis", ha explicat el MUCE en una nota de premsa. 

De les frases que els alumnes, mestres i pares han apuntat a les samarretes grogues n'hi ha de molt generals com «per una escola digna», «més ajudes» o «volem els substituts des del 1r dia», però altres més concretes i divertides com «volem més pilotes d'handbol», «un gronxador», «més llibres» o «un gimnàs més gran».