Enrenou per uns ossos trobats a la plaça de l’ajuntament d’Amposta i dipositats a l’ampit d’una finestra

La regidora sosté que havien aparegut en retirar un pal de Fecsa i que van estar una nit a la intempèrie

S.B.
03 de gener del 2015
Actualitzat el 07 de gener a les 15:56h
Imatge dels ossos dipositats a la finestra del carrer Àfrica.
Imatge dels ossos dipositats a la finestra del carrer Àfrica. | (via @maifero)

Un conjunt d’ossos trobats a la remodelada plaça de l’ajuntament d’Amposta i dipositats a l’ampit d’una finestra propera, al carrer Àfrica, dins de la reixa però a l’abast de qualsevol vianant, són motiu d’enrenou a les xarxes socials. La crítica d’una ciutadana, que va fotografiar les restes humanes i va queixar-se públicament pel tracte “denigrant” que estaven rebent, s’ha anat escampant acompanyada de comentaris diversos a Facebook i Twitter. “La realitat sempre supera la ficció. Inacceptable i demanarem explicacions i responsabilitats als que han permès esta situació indigna i injustificable”, afirmava el portaveu socialista a l’Ajuntament, Toni Espanya. També ho compartia el portaveu d’ERC, Adam Tomàs, que expressava igualment el seu desig de demanar explicacions.

Ahir divendres, però, el mateix dia que va fer-se públic el missatge de repulsa, els ossos van ser recollits i deixats en mans de l’arqueòleg que ha supervisat els treballs duts a terme a la plaça, on es van trobar més restes provinents de l’antic cementeri vinculat a l’església de Santa Maria, de la qual també n’han aparegut troballes arqueològiques.

“Tan aviat com vam conèixer que hi havia una sèrie d’ossos a la finestra els vam recollir”, ha assegurat a aguaita.cat la regidora d’Obres i Urbanisme de l’Ajuntament d’Amposta, Isabel Ferré. De fet, explica que, segons han pogut esbrinar des de l’Ajuntament, “els ossos van ser trobats pels treballadors en el moment de retirar un pal de Fecsa i entenem que algun operari els va deixar allà”. La regidora sosté que “el temps que han estat en este lloc a la intempèrie és una nit, i en el mateix moment que ho vam saber es van recollir i entregar a l’arqueòleg”, explica. Ferré considera que “este fet puntual no pot tapar la faena, d’absoluta sensibilitat per part de l’arqueòleg, amb què s’han tractat totes les restes que s’han anat trobant a la plaça, que en alguns casos han quedat enterrades i en altres s’han tret amb absoluta cura, treballant amb un pinzellet per no danyar-les”, afirma. "Ha estat una qüestió puntual de la qual l'Ajuntament no n'és responsable, per bé que va actuar immediatament en saber-ho, i tampoc de l'arqueòleg, que ha fet una tasca del tot curosa", conclou.