El PSOE presenta recurs davant el TC contra la indemnització del Castor

El grup socialista rebutja el pagament de la indemnització "exprés" i fixada "sense transparència"

Europa Press / Redacció
02 de gener del 2015
Actualitzat el 05 de gener a les 11:23h
Plataforma Castor, plantada davant la costa del delta de l'Ebre.
Plataforma Castor, plantada davant la costa del delta de l'Ebre. | Europa Press
El PSOE presenta avui divendres davant el Tribunal Constitucional (TC) un recurs contra el reial decret de mesures urgents en relació amb la indemnització a l'empresa Escal UGS amb motiu de la suspensió del projecte Castor. Este recurs se sumarà al del govern de la Generalitat, també contra la compensació d'1.350 milions d'euros a l'empresa concessionària, a repercutir en la tarifa del gas.

El portaveu socialista, Antonio Hernando, juntament amb els secretaris adjunts del grup socialista Francesc Vallès (PSC) i José Luis Ábalos, així com amb el secretari de Reformes Democràtiques del PSOE, Ximo Puig, són els encarregats de presentar el recurs del PSOE davant el TC.

Els socialistes registraran la seua oposició al reial decret de mesures urgents en relació amb el sistema gasista i la titularitat de centrals nuclears, amb el qual es tanca de forma temporal el magatzem Castor, situat enfront de les costes de Castelló i Tarragona, i en què es fixa una indemnització de més d'1.350 milions d'euros a l'empresa.

Busquen mostrar, d'esta forma, el seu rebuig al pagament de la indemnització "exprés", que, en la seua opinió, ha estat fixada "sense transparència" i sense que existisca motivació suficient respecte de la urgència. També recorden que la decisió tindrà una repercussió sobre el rebut del gas durant els propers 30 anys.

El recurs del govern es basa “en la falta de justificació i proporcionalitat de la singularitat de la regulació establerta”, així com en la “no concurrència d'una extraordinària urgència per aprovar esta norma mitjançant la figura jurídica del reial decret llei”.