La primera catalana de l'any ha nascut a Tortosa i porta per nom Noèlia

Filla d'una parella resident a Roquetes, és també el primer nadó de l'Estat

Redacció
01 de gener del 2015
Actualitzat el 02 de gener a les 14:06h
El conseller de Salut ha visitat la Noèlia este matí.
El conseller de Salut ha visitat la Noèlia este matí. | departament de Salut

 

AMPLIACIÓ 17.30 hores | Filla d'una parella resident a Roquetes

Noelia Martí Benet és el nom del primer nadó que ha nascut a Catalunya este 2015. També és el nadó més primerenc de l’Estat l’any que acaba de començar. El naixement s’ha produït només 32 segons després de les 12 de la nit a l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Els pares, la Raquel, de 36 anys, i l’Oscar, residents a Roquetes, no van ser a temps de menjar-se el raïm coincidint amb les campanades, atrafegats com estaven.

Avui mostraven satisfets la petita, que va arribar al món per cesària i ja ha atret l’atenció de les càmeres amb tan poques hores de vida. La Noèlia té un germà quatre anys més gran. Este matí ha rebut la visita del conseller de Salut, Boi Ruiz, i altres autoritats, com el delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el director de serveis territorials de Salut a l'Ebre, Albert Gómez, i el director de l'Hospital Verge de la Cinta, Salvador Pallejà, entre d'altres.

Durant la visita,  el conseller ha dit que “la Noèlia es trobarà amb una sanitat pública d’excel·lència com la que ara tenim i que els ciutadans de Catalunya es mereixen”.  Boi Ruiz també ha assenyalat “que el fet que el  primer nadó de Catalunya haja nascut a Tortosa s’està convertint en una tradició” perquè fa dos anys el primer naixement de l’any també va tindre lloc a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

INFORMACIÓ 12.30 hores | Noèlia, la primera catalana del 2015

Passaven 32 segons de la mitjanit quan ha nascut a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta el nadó més primerenc del 2015 a Catalunya. És una xiqueta, que es diu Noèlia i ha pesat 2,765 quilos. El part ha estat amb cesària i tant el nadó com la mare es troben perfectament.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, s'ha desplaçat a Tortosa este migdia per visitar la primera catalana de l'any.