UP denuncia comercialitzadores de clementines per incomplir la llei de la cadena alimentària

Redacció
29 de desembre del 2015
Actualitzat a les 20:28h
Unió de Pagesos denunciarà davant l’Agència d’Informació i Control Alimentaris estatal presumptes incompliments de la llei de mesures per millorar la cadena alimentària en les compres a l’engròs de clementines per part de grans magatzems i empreses comercialitzadores.

El sindicat ha informat en un comunicat que, tenint en compte que encara queda molta fruita a l'arbre a causa dels efectes de la calor, el vent i la pluja, molts contractes de compra s'estan renegociant de cara a la comercialització, i assegura tenir constància que els comercialitzadors “fan compres sense establir un preu previ als productors”. "Esta és una pràctica no permesa perquè dixa en indefensió el productor, i tenim sospites que s'està produïnt", ha afirmat el responsable del sector dels cítrics d'UP, Carlos Roig.

UP recorda que la llei de mesures per millorar el funcionament de la cadena alimentària prohibix estes pràctiques, i que té com a objectiu aconseguir “un major equilibri i transparència en les relacions comercials entre els diferents operadors de la cadena alimentària, regulant les pràctiques comercials entre els operadors”.

L’Agència d’Informació i Control Alimentaris és l’organisme competent per controlar el compliment d’esta llei, així com per traslladar a les autoritats els presumptes incompliments detectats per les baules de la cadena alimentària.