La Generalitat obre expedient sancionador pels bous a la mar a les Cases d’Alcanar

Redacció
29 de desembre del 2015
Actualitzat el 31 de desembre a les 9:18h
La Generalitat de Catalunya ha obert un expedient sancionador als organitzadors dels "bous a la mar" que es van dur a terme el passat 24 d’agost a les Cases d’Alcanar. Així ho ha informat avui l'Associació Contra la Tortura i el Maltractament als Animals (Actyma) després d’haver rebut, com a denunciant, una notificació dels serveis territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre a través de la qual li comunica l’obertura d’expedient sancionador “per infraccions a la normativa en matèria d’espectacles tradicionals amb bous’.

Actyma recorda que al novembre va rebre una altra notificació que l'informava de l'inici d'un altre expedient sancionador contra els organitzadors de bous a la mar a l'Ampolla, i remarca que esta modalitat està “prohibida” a Catalunya després de la sentència ferma 402/2013, del Jutjat del Contenciós-Administratiu n. 1 de Tarragona.

Actyma ha emès un comunicat en què “celebra” que els Ajuntaments esmentats siguen sancionats pels fets denunciats, i sosté que la batalla legal duta a terme implica “una victòria contra la celebració d'esta modalitat prohibida”.