Entren al jutjat les primeres autoinculpacions d’ebrencs pel 9-N

Redacció
29 de desembre del 2015
Actualitzat a les 19:09h
Entre els primers autoinculpats a les Terres de l'Ebre, amb selfie inclòs.
Entre els primers autoinculpats a les Terres de l'Ebre, amb selfie inclòs. | (via @JoanGFabra)

En els últims dies, els ebrencs s’han començat també a sumar a la crida de l’Assemblea Nacional Catalana per autoinculpar-se d’haver-se implicat en el procés participatiu del 9N. Així, alguns jutjats com el de Tortosa ha rebut ja les primeres autoinculpacions, com ara les de quatre membres de l’ANC-Deltebre, que les van presentar el passat 24 de desembre.

L’acció respon a l’admisió a tràmit de la querella per desobediència contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i encara va més enllà: “Mostrem la nostra solidaritat per la querella, però volem posar en evidencia també la falta d’alçada i de mires del sistema judicial espanyol davant el que no és més que un acte de democràcia”, ha explicat Joan González, un dels membres de l’ANC-Deltebre que ja s’ha autoinculpat. Al contrari del que va passar a Girona, on el jutjat de guardia va rebutjar les autoinculpacions –que ara han estat admeses per la fiscalia-, a Tortosa “no hi va haver cap problema i no vam trigar més de cinc minuts”, afirma.

A estes primeres autoinculpacions, a les que s’han pogut sumar altres a títol individual o bé a instàncies d’assemblees locals ebrenques, se’ls hi afegiran més en els propers dies, ja que l’ANC a l’Ebre està mirant d’organitzar una jornada de presentació conjunta de formularis com també s’està fent a altres territoris i de la que n’informarà en breu.

L’ANC ha obert una pàgina web per tal que aquells ciutadans que ho vulguen es descarreguen el document per autoinculpar-se, en el que admeten haver pres part en el procés participatiu del 9-N sense haver estat obligats. La web també recorda que haver votat el 9-N o haver-hi participat com a voluntari no és cap delicte. El formulari s’ha de presentar al jutjat.