Instal·laran un col·lector des del pont de la C-12 a Tortosa fins al riu Ebre per evitar inundacions

per Redacció , Tortosa, 29 de desembre de 2014 a les 14:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Avui s'han presentat les particularitats de l'obra que s'executarà a la C-12. Foto: TES


Abans que acabe el 2015 està previst que estiga enllestida l’obra que el departament de Territori i Sostenibilitat executarà a la C-12, al seu pas per Tortosa, per evitar les reiterades inundacions del tram davall la Via Verda cada vegada que plou amb certa intensitat. Així ho ha anunciat avui el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, que ha remarcat que les obres consistiran en la instal·lació d’un col·lector  per recollir i conduir l’aigua d’una zona de 40 hectàrees fins al riu Ebre. El pressupost és d’1 M€.


Actualment, la C-12 al seu pas sota l’antic ferrocarril crea un punt baix on es concentren les aigües de la pluja i provoca talls de la circulació de manera freqüent, fins a mitja dotzena de vegades l’any. El projecte, que es licitarà al gener, es començarà a executar al primer semestre del 2015 i té una durada prevista de sis mesos d’obres, preveu la construcció d’un col·lector general de 500 metres de longitud que transportarà directament l’aigua de pluja fins al riu Ebre. Per interceptar l’aigua s’ha previst la construcció d’uns embornals als costat nord i sud de la C-12 i la construcció de dos ramals, nord i sud, per transportar les aigües fins al col·lector general. El desguàs es farà per gravetat, de manera que s’evita així l’ús de bombes. 
 

 

Participació