Premiat un estudi sobre la fibromialgia del campus Terres de l’Ebre de la URV

Redacció
19 de desembre del 2014
Actualitzat a les 12:35h
Algunes de les autores del treball en l'entrega del premi.
Algunes de les autores del treball en l'entrega del premi. | Cedida

Algunes de les autores del treball en l'entrega del premi. Foto: Cedida


El treball “Relació d’ajuda o counselling en la interacció social i la vida quotidiana de les persones amb Fibromialgia a una àrea rural de Catalunya” realitzat per set professores d’infermeria del campus Terres de l’Ebre ha guanyat el segon premi de treball de recerca en la tercera Jornada Investinf que organitza el Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Tarragona amb l’objectiu de potenciar la recerca en infermeria a la demarcació. El premi està valorat en 400 euros.

Les autores del treball són Pilar Montesó, Maria Teresa Panisello, Sara Romaguera, Maria Luisa Mateu, Montserrat García, Maria Teresa Cubí i Lidia Sarrió, totes elles docents de la facultat d’Infermeria del campus Terres de l’Ebre de la URV. Concretament, l’estudi que han realitzat analitza les dificultats de les persones que pateixen fibromialgia en la seua vida quotidiana i parteix de la hipòtesi que el canvi d’activitats i creences dels pacients poden millorar considerablement els símptomes de la malaltia. És a dir, coses tan senzilles com demanar ajuda, descansar més i no intentar arribar a tot.

Per dur a terme este estudi, que forma part d’un estudi més ampli sobre este tema que coordina també la URV, les autores han analitzat quins són els principals problemes que pateixen 44 pacients amb fibromialgia de l’àrea de Tortosa.